На Волині стартував черговий амбіційний проект медіа рупора олігархічної групи "Континіум" Володимира Пащенка. Після каскаду невдалих спроб реалізувати себе що у сфері вуличного харчування (фудтрак FBI), що у сільському господарстві (створити еко-ферму), що у медійному (повний провал безглуздої ідеї ребредингу "Слова Волині" у 12 канал), ресторатор вирішив нагадати про себе, як громадського діяча.

Читайте також: Єремеєва потролила Пащенка за уїдливий блог

Нагадаємо, за іронією долі, громадським діячем Володимира Пащенка змусили стати під час Революції Гідності самі правоохоронці, коли почали доводити до логічного завершення багаторічне розслідування корупційних схем на митниці брокерської "тріади" його дружини – Олени Лєонової.

Тепер невдаха "фебеерівць" вирішив заснувати ще одну громадську організацію з гучною назвою "Міжнародна академія демократії". Попри гучну назву і голослівні заяви, що мета її створення – розбудова демократії та демократичного громадянського суспільства в Україні, виникають величезні сумніви у цих намірах.

Бізнесмен Володимир Пащенко чудово знає, що громадські організації живуть у більшості за рахунок грантів і членських внесків. Та ці копійки навряд чи б цікавили власника найдорожчого ресторану у місті Луцьку. Усім відомо, що останнім часом горе-бізнесмен активно обслуговує нардепа Степана Івахіва і щедро поливає брудом через підконтрольні ЗМІ не тільки усіх його політичних опонентів, але й вдову покійного друга Тетяну Єремеєву.

Володимир Пащенко

Скоріше за все, у такий нехитрий спосіб "батько волинської демократії" Володимир Пащенко вирішив вкотре відсмоктати у олігарха фінансових ресурсів на черговий свій проект, за аналогією із нещодавно створеною ЦРУ Яковлєва-Моклиці-Григоренка. Громадська організація по дискредитації опонентів Степана Івахіва не тільки принесе йому гроші, а й допоможе повернути зруйнований імідж громадського діяча через численні скандали у які потрапляв недоресторатор.

Читайте також: Волинський ЦРУ: хто є засновником організації і що від неї чекати

Для надання важливості цій кишеньковій громадській структурі, Володимир Пащенко навіть запросив до Луцька керівника проекту "Слідство інфо" Дмитра Гнапа. Шанований гість завітав для того, щоб ознайомити представників волинських ЗМІ зі специфікою розслідувань, реаліями і гострими кутами української журналістики. На лекцію, яка розпочалася о 10:00 у четвер, 18 січня зібралося близько двох десятків осіб, у переважній більшості представники медіахолдингу олігархічної групи "Континіум" (Волинь 24, 12 канал, Район.Луцьк).

На початку лекції, Володимир Пащенко висловив надію на те, що Дмитро Гнап поділиться своїм досвідом та розповість про роль журналіста в громадянському суспільстві. Прикметно, що така цинічна заява лакея Степана Івахіва іде у розріз із численними замовними статтями негативного і маніпулятивного змісту, які постійно з'являються на перших сторінках брошури Волинь 24, яку роздають за копійки по всьому місту неповнолітні.

Читайте також: Як "розвести" державу: кілька фірмових рецептів від Володимира Пащенка

Лучани сподіваються, що зустріч із Дмитром Гнапом та Андрієм Куліковим піде на користь підлеглим рупора Степана Івахіва і вони нарешті почують про журналістські стандарти та етику. Присутні особи мали б навчитися об’єктивно, адекватно, а головне неупереджено проводити власні розслідування та висвітлювати усі факти, а не лише ті, які вигідні їхньому олігарху-покровителю. А можливо згадані вище шановані гості через якийсь невеликий проміжок часу перевірять чи пішли їхні слова на користь цим журналістам.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter