Одним із переможців шостого Національного рейтингу благодійників України став Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом". Урочиста церемонія нагородження Національного рейтингу благодійників відбулася 1 листопада у Києві. 

Читайте також: У Луцьку відбудеться міжнародний турнір з боксу

Український форум благодійників – перша в Україні професійна асоціація благодійних організацій, що існує з 2005 року. Власне, саме УФБ і є організатором рейтингу. Директорка Українського форуму благодійників Поліна Нюхіна розповіла, що цьогоріч у рейтингу брали участь 86 учасників, 30 з них стали переможцями. Про це йдеться на сайті Фонду.

"Дякуємо, що ухвалили рішення стати частиною прозорої та ефективної спільноти благодійників. Такі прогресивні люди, як ви, дуже допомагають будувати довіру до сектору благодійності в Україні. Сподіваємося, що наступного року благодійників буде ще більше", – звернулася до присутніх Поліна Нюхіна.

Як відомо, законодавство не вимагає оприлюднення податкової звітності, але чимало фондів публічно звітують і чесно показують свої витрати. Саме такі організації в УФБ вважають благонадійними, оскільки вони цілком прозорі і відкриті.

Відтак за ефективну й сумлінну благодійну діяльність нагороджували у кількох номінаціях: благодійні організації з обсягом витрат до 1 млн грн, від 1 млн грн до 10 млн грн, від 10 млн грн до 100 млн грн, від 100 млн грн. Відзнаки отримали організації з усієї України, які працюють у різних напрямках: від соціального захисту й гуманітарної допомоги до розвитку освіти і науки, мистецтва і культури, спорту і фізкультури, охорони здоров’я тощо.

Читайте також: Унікальний волинський музей-скансен завдяки Ігорю Палиці та депутатам облради отримав "друге дихання"

Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" відзначили у номінації від 10 до 100 млн грн, зокрема за діяльність у сферах мистецтва і культури та у сфері економічного розвитку.

"Наш Фонд діє на Волині з 2011 року. За вісім років діяльності реалізовано тисячі проектів на сотні мільйонів гривень. Наш принцип – не тільки допомагати фінансово, а й спонукати людей до громадської активності, – зазначила заступниця голови правління Фонду "Тільки разом" Лариса Тарасюк. – Ми кілька років поспіль беремо участь у цьому рейтингу і щоразу стаємо переможцям у різних номінаціях та у різних сферах діяльності. Нам неймовірно приємно, що наша праця оцінена такою поважною благодійною спільнотою".

Як зауважила директорка Української біржі благодійності Ірина Гуцол, цьогоріч карта благодійності поповнилася 22 новими організаціями. На цю карту можна потрапити тільки через рейтинг.

"Неймовірна насолода щоразу зустрічатися з такими людьми. Дуже пишаюся цим рейтингом, адже він чесний і справедливий, оскільки ґрунтується на чітких критеріях оцінювання діяльності. Цей рейтинг – це не просто відзначення великої благородної роботи благодійних організацій, це виокремлення тих благодійників, до яких можна і варто звертатися і яким справді можна довіряти".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook