Волинського митника підозрюють у зловживанні службовим становищем, держава недоотримала митних платежів на суму понад 1 мільйон 230 тисяч гривень.

Читайте також: На Волині в фурі з "гуманітаркою" знайшли незадекларовані харчові продукти (фото)

Про це повідомляє Пресслужба обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомлено головному державному інспектору одного з відділів Волинської митниці ДФС про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч.2 ст. 364 КК України). 

Слідство вважає, що, здійснюючи 29 травня 2019 року у пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" митне оформлення транспортного засобу, який в'їжджав в Україну, працівник митниці умисно не вжив заходів до здійснення митних формальностей і незаконно звільнив його від митного контролю.

У ході переогляду авто працівниками УСБУ у Волинській області виявлено незадекларований товар без наявних на нього товаро-транспортних накладних, за ввезення якого держава недоотримала митні платежі на суму понад 1 мільйон 230 тисяч гривень.

Триває досудове розслідування.

Читайте також: Митний пост "Луцьк" ввійде до складу Волинської митниці

Зауважимо, що санкцією ч.2 ст. 364 ККУ за зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook