Волинський нардеп Ігор Гузь та ще понад 50 учасників взяли участь в акції "Похід 100" та пройшли 100 кілометрів біля Києва без їжі та сну. Про це депутат повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Нардеп від Волині успішно переплив озеро протяжністю майже три кілометри

Ігор Гузь зазначив, що таке випробування – хороший досвід для тих, хто має непогану спортивну підготовку, бажання та силу волі.

"Особисто я до цього моменту долав не більше 50 кілометрів пішки. Наша група, організована Pohod100, пройшла дистанцію, зокрема, й вночі при температурі -10 градусів. І це був фактор, який дещо ускладнював весь процес", – йдеться в дописі.

Депутат каже, що для початку потрібно розуміти, для чого вам такий виклик і чи готові ви, зціпивши зуби, дійти до кінця, адже у будь-якому випадку наприкінці дистанції буде важко.

"Одяг та екіпіровка. Більшість мають проблеми з натертими ногами, але мені вдалося гарно підібрати взуття (дві пари) та термошкарпетки, тому ця "болячка" довготривалих походів оминула стороною.

Читайте також: Ігор Гузь – проти призначення "варяга з Луганщини" на голову Волинської ОДА (відео)

Відсутність їжі та сну глобально не вплинули на моє самопочуття: а от мороз – так. Особливо, в ті моменти, коли ти мусиш почекати тих, хто відстав, або на привалах. При -10 м’язи, які до того розігрілися, миттєво стають "дубовими". І щоразу їх знову "розкочегарити" вдавалося через силу", – пише нардеп.

"Більшість учасників користувалися туристичними палицями. Це полегшує долання маршруту, але я якось обійшовся без них, хоча і ніс їх всю дистанцію у наплічнику.

Гарний налобний ліхтар стане запорукою того, що ви не підвернете ногу. Мій "здався" за годину до світанку і далі виручив iPhone. Навушники теж згодилися. Часом з ними було набагато легше, тим більше, що завантажив з десяток різних драйвових музичних альбомів", – йдеться в дописі.

Зі слів Ігоря Гузя, для нього критичним став 94-ий кілометр.

"Нашій групі, яка йшла попереду і рахувала свій маршрут за особистими трекерами, здалося, що до фінішу залишається всього 6 кілометрів. Як з’ясувалося, в організаторів був давно узгоджений маршрут, і нам, напевне, справедливо "намалювали" ще 12 кілометрів. Ось тут і вимкнувся організм й останні 5-6 кілометрів мої ноги нагадували дерев’яні колоди, а настрій та запал миттєво зникли. Можливо, це та сама історія, яку проходять марафонці, або, можливо, просто так і мало бути", – пише депутат.

Читайте також: Ігор Гузь: "Світязь гине! Звертаюся до прем’єра – негайно втрутитися у ситуацію"

І зазначає, що за час походу скинув 2,5 кілограма. Два дні після походу не ходив, а шкандибав.

"Мені була цікава мотивація учасників, більшість з яких отримували такий досвід уперше. В основному, це – бажання подолати свої страхи та спробувати кинути виклик самому собі. Не так з фізіологічної, як із психологічної точки зору. Тому, в цілому, я задоволений таким досвідом", – резюмує волинський нардеп.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook