Слідчі оголосили волинянину про підозру за незаконне переправлення іноземців через держкордон України до Республіки Польща. Про це інформує поліція Волині.

Читайте також: В одному з дворів Луцька знайшли раніше "викрадений" позашляховик

Спіймали правопорушника під час процесу переправлення чотирьох нелегальних мігрантів  – громадян Ємену, Іраку, Судану  та  Бангладешу через річку Західний Буг з України у Польщу.  Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України. 

Правоохоронці викрили незаконну діяльність 27-річного волинянина у 2019 році. Зловмисник підшуковував потенційних клієнтів у соціальних мережах та пропонував допомогу у здійсненні переправлення їх через держкордон України до країн Євросоюзу за 1,5 тис. дол. США з кожного.

У кінці липня 2019 року оперативники відділу боротьби зі злочинами пов’язаними із торгівлею людьми спільно із оперативно-розшуковим відділом Львівського прикордонного загону затримали нелегальних мігрантів під час незаконного їх переміщення  через державний кордон поза визначеними пунктами пропуску. В ході проведення слідчо-оперативних заходів встановлено, що організував незаконне переправлення  27-річний волинянин. Він доставив іноземців до річки Західний Буг на території України та наказав перепливати. За домовленістю зловмисник мав зустріти нелегальних мігрантів у Польщі та отримати розрахунок за успішне їх переправлення. Але на заваді стали правоохоронці.  

Читайте також: Повідомили деталі аварії на Волині, в якій авто перекинулось на дах (відео)

Оперативники провели санкціоновані обшуки по кримінальному провадженню та  вилучили речові докази, зокрема автомобіль, який фігурант використовував для переміщення нелегальних мігрантів територією України для доставки в прикордонну смугу.

Слідчі оголосили йому про підозру за ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне переправлення осіб через державний кордон вчинене з корисливих мотивів.  Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років. 

Триває досудове розслідування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook