Офіцери поліції з KWP у Любліні та KWP у Хелмі затримали чотирьох молодиків з Волині за звинуваченнями у пограбуванні з використанням погроз розправи за допомогою летальної зброї.

Читайте також: Волинянин помер на відпочинку в санаторії

Серія злочинів мали місце в Хелмському повіті, повідомляє інформаційний портал Вроцлава.

За твердженням поліції, злочинці вдиралися в будинки і погрожуючи розправою, грабувати переляканих мешканців. Зловмисники забирали від власників усі грошей та інші цінності. Усі затримані – громадяни України у віці від 17 до 35 років. На минулих вихідних чоловіків було доставлено до прокуратури та суду, який застосував до затриманих покарання у вигляді тимчасового арешту.

Всі четверо затриманих громадян України – жителі Волинської області у віці 17, 18, 20 та 35 років. Затримали їх, коли вони рухались у бік кордону.

Читайте також: У Луцьку агресивний чоловік кидався на перехожих

Як стверджують слідчі, зловмисники під прикриттям вночі здійснювали грабіжницькі набіги. Пограбування відбулися двічі: в травні цього року та минулого тижня. Використовуючи пізні години, злодії пробиралися до домогосподарств, зв’язували та погрожували жильцям зброєю з метою отримання готівки та інших цінних предметів. У відношенні до жертв, злочинці використовували погрози з використанням зброї, щоб примусити останніх зізнатися, де приховані гроші. Таким чином, зловмисники отримали не тільки велику кількість готівки, але й інші цінності, такі як ювелірні вироби, монети з унікальних колекцій тощо.На цей час усі четверо затриманих перебувають під вартою поліції і будуть знаходитися в арешті протягом трьох місяців, а поліція, тим часом, працюватиме над виконаннями необхідних процедурних заходів із затриманими.

Читайте також: Троє чоловіків, які до смерті побили волинянина, отримали покарання

За скоєний злочин – пограбування та погрози з використанням небезпечної зброї – Кримінальний Кодекс РП передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

 

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter