12 листопада Волинь буде "в тумані", видимість – 200-500 метрів. Оголосили І рівень небезпечності – "жовтий".

Читайте також: Листопад поступово розкручується: синоптик попередила про штормовий вітер і похолодання

Отож, у Службі автомобільних доріг у Волинській області закликають всіх учасників дорожнього руху бути уважними та поміркованими на автошляхах.

Як застерегтися від аварій під час туману?

Зменшіть швидкість. Вона повинна бути вдвічі меншою, ніж протяжність видимої дороги. Наприклад, при видимості 20 метрів, швидкість повинна бути не більше 10 км/год.

Їдьте спокійно. Намагайтеся обійтись без обгонів і випереджень.

Тримайте дистанцію. І чим більшою вона буде, тим краще.

Позначте себе. Увімкніть ближнє світло фар. Ідеальним буде наявність протитуманок. Але за умови, що вони правильно установлені та оптимально відрегульовані.

Читайте також: Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні наступного тижня

Довідково

Жовтий рівень: звичні нам опади у вигляді дощу, снігу, ожеледиці та досить сильних поривів вітру. Ризик для людини мінімальний. Під час жовтого рівня небезпечності синоптики радять проявляти максимальну обережність при перебуванні у зоні дії погодних явищ.

Помаранчевий рівень: той же, що жовтий, тільки все перераховане – в більш сильній і тривалій формі. Можуть викликати пошкодження різного роду комунікацій і падіння дерев. При помаранчевої позначці, бажано знаходитися в будинку, і нікуди не виходити, так як здоров’ю може загрожувати небезпека.

Червоний рівень: якщо оголошений червоний рівень небезпеки, то бажано не виходити на вулицю і перечекати його в будівлях. Червоний рівень – це ураган, сильні вітри, дощ, снігопади. Червона позначка, це дуже небезпечний рівень погодних умов, бажано при такій відмітці перебувати в бункері чи підвалі. Це означає що наближається сильний ураган, який може понести за собою руйнівні наслідки. При червоному кольорі нерідко проводять і евакуацію з населеного пункту.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook