Жінка, яка має двох неповнолітніх дітей, працювала продавцем непродовольчих товарів в одному із магазинів Нововолинська та привласнювала кошти, отримані від продажу мобільної техніки та аксесуарів. Загальна сума збитків, яку нанесено власнику шляхом вчинення злочину, складає 64 832 гривні. 

Читайте також: Волинянин поповнив рахунок аферистам на 7 тисяч гривень

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду від 10-го травня 2018 року.

Працювала жінка в магазині з 1-го березня 2017 року та майже півроку з липня по грудень привласнювала кошти із продажу товарів.

В липні вона привласнила кошти, які отримала з продажу мобільних телефонів Samsung – J500 black вартістю 3999 гривень, Samsung – J320 white за 2999, LENOVO -C2 power (к10а40)black за 2 999, HUAVEI-Y6 ProGold за 3599, HUAVEI-Y511 Gold за 2699, HUAVEI-Y6 ProGold за 3599,  HUAVEI-Y511 Gold за 2699.

Таким же чином жінка заволоділа коштами, які отримала від продажу мобільних телефонів та аксесуарів (USB шнурів, бамперів, навушників, флешок, стартових пакетів) на протязі наступних п’яти місяців.

Обвинувачена в судовому засіданні повністю визнала свою винуватість у вчиненні інкримінованого їй злочину. Не заперечила, що мала доступ до товаро-матеріальних цінностей та грошових коштів. Згідно посадових обов’язків, приймала і обліковувала товар, здійснювала його реалізацію, оприбутковувала отримані кошти. Пояснила, що облік реалізованого товару здійснювала не в повному обсязі, а тому виручені кошти мала можливість привласнювати.

На початку взяла з каси близько 7000 гривень, які не повернула. Пізніше ще привласнювала кошти і так на протязі майже півроку часу. Коли у грудні 2017-го року провели інвентаризацію, то виявили нестачу на загальну суму 64832 гривень.

Жінка сказала, що сама особисто привласнила вказані кошти, не може пояснити своєї поведінки, розкаюється у вчиненому, бажає відшкодувати шкоду в повному обсязі, визнає цивільний позов потерпілого. Просила не позбавляти її волі.

Потерпілий в судовому засіданні пояснив, що йому достовірно не відомо обставин вчинення злочину. ЇЇ прийняттям на роботу та виявленням нестачі займалися менеджери. На його думку, обвинувачена повинна понести покарання і відшкодувати завдану йому шкоду в повному обсязі. Просив задовольнити його цивільний позов у провадженні. Щодо покарання, то вважав, що їй можна обрати міру покарання не пов’язану з позбавленням волі, врахувавши що на утриманні у обвинуваченої є двоє неповнолітніх дітей.

Читайте також: Шахрай-працівник банку видурив у жінки більше 15 тисяч грн

Суд визнав жінку винною у вчиненні злочину і кваліфікував умисні протиправні дії обвинуваченої, що виразились у привласненні чужого майна. Призначив покарання у виді позбавлення волі на строк три роки з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з обслуговуванням матеріальних цінностей і грошових коштів на строк три роки.

Суд також прийняв рішення звільнити засуджену від відбування основного покарання, з призначенням іспитового строку.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter