Волинянка та ще двоє чоловіків виготовляли та збували наркотики.

Читайте також: Волинський поліцейський збував наркотики

Про це повідомили у прокуратурі області.

До складу групи входили двоє киян та волинянка, які у 2019 році налагодили в Києві виготовлення амфетаміну й збували його на території столиці України та Волинської області.

Викрили злочинну діяльність групи в жовтні 2019 року працівники Управління Служби безпеки України у Волинській області.

Під час проведених правоохоронцями обшуків в оселях членів групи вилучено психотропи, а також спеціальний хімічний посуд та речовини, які використовувались для синтезу амфетаміну, банківські картки, мобільні телефони та грошові кошти.

На вилучене майно накладено арешт.

Нині двом чоловікам та жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 КК України.

Чоловікам суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою, жінці – у виді домашнього арешту.

Триває досудове розслідування. Встановлюються обставини функціонування нарколабораторії, а також легалізації коштів, здобутих підозрюваними від незаконного обігу психотропних речовин.

Читайте також: Інспектор Луцького СІЗО купував наркотики та перепродавав їх

Зауважимо, що санкцією ч.3 ст. 307 КК України за вчинення організованою групою незаконного виготовлення, зберігання, пересилання з метою збуту та збуту у великих та особливо великих розмірах психотропних речовин передбачено покарання на строк від 9 до 12 років із конфіскацією майна.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook