Поблизу міжнародного пропускного пункту "Ягодин" почалася акція протесту з перекриттям дороги. 

Читайте також: За 2017 рік українці оформили майже 4 мільйони закордонних паспортів

Причиною стало введення в дію змін до Податкового кодексу України, у яких встановлюються нові правила щодо ввезеня товарів ззакордону, повідомляють у прес-службі волинської поліції.

Починаючи з 9:10 біля села Старовойтове, що у Любомльському районі, пікетувальники почали безперервно рухатися пішохідним переходом, чим частково обмежили рух автотранспорту міжнародної траси Київ-Ковель-Ягодин

Наразі в акції беруть участь 70 осіб.

Задля дотримання правопорядку поблизу пікетувальників знаходиться понад 40 працівників поліції. Правоохоронці закликають учасників акції протесту дотримуватися чинного законодавства та не допускати порушень публічної безпеки.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що протестний захід організовують противники закону №6776-д про податкові обмеження на часте ввезення товарів з-за кордону, який вступив у дію1 січня 2018 року.

Правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в'їжджає в країну не частіше, ніж 1 раз на 72 години. За більш частого в'їзду без податків можна ввезти товари на суму тільки до 50 євро.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook