Атовці і небайдужі волиняни зібрали 3 тисячі гривень на ремонт автівки, на якій група швидкого реагування виїжджає на виклики до колишніх бійців.

Читайте також: Повідомили, де і коли відбудеться прощання з загиблим волинським атовцем

Автомобілем користуються рік. Нині машина несправна. Крім зібраних благодійних грошей потрібно ще 4 тисячі гривень, розповіла Олена Звєрєва, – пише суспільне.

Начальник відділу соціально-психологічної допомоги обласного центру соцслужб для сім’ї, дітей і молоді Роман Грибовський: "Не передбачено було коштів на обслуговування цієї машини, що теж є дивним. Якщо автомобіль закріплений за організацією, відповідно, мають бути передбачені кошти, якщо це державна структура".

Психологиня Олена Звєрєва: "Автомобіль більше року уже експлуатується постійно. Щодня виклики, виїзди по всій області і, навіть на прилеглі райони Рівненської. Автомобіль потребує капітального ремонту так критично, що його просто кидає на дорозі, коли автомобіль набирає швидкості чи гальмує. Якщо група швидкого реагування припинить свою роботу, повернеться усе ще з більшою силою. 18 суїцидів у 18-му році, 2 вбивства. Скільки ще важких злочинів було, ми їх уже перестали фіксувати".

Читайте також: У Луцьку 24-річний атовець наклав на себе руки (фото)

Зі слів Олени Звєрєвої, від початку цього року зафіксовано два випадки суїциду серед бійців, які повернулися із війни. Гроші на бензин і заробітну плату трьох працівників групи швидкого реагування виділяють із бюджету області. Торік на технічне обслуговування авто грошей не передбачили.

Голова обласної ради Ірина Вахович сказала: на найближчій сесії, коли розглядатимуть бюджет області, врахують потреби групи швидкого реагування.

"Про потребу технічного обслуговування не було озвучено, і, мабуть, не надходило навіть інформації, що це мало би бути. Тобто, той же департамент соцзахисту облдержадміністрації буде із нами більше працювати і, можливо, внесемо зміни до програми і внесемо ті статті, які додатково треба".

Читайте також: Ветеран АТО з перерізаним горлом помер на порозі київського кафе

Зі слів психологині Олени Звєрєвої потрібно близько 400 тисяч гривень на рік аби Центр допомоги учасникам АТО у Луцьку функціонував повноцінно.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook