Волинянин, який намагався "купити" рішення прокурора про підміну вилученого бурштину, втрапив за ґрати на 5 років.

Читайте також: "Привіт з банку": телефонні шахраї спритно обчистили рахунки двох лучанок

Як повідомлялося, 24 липня 2017 року чоловік, перебуваючи у службовому кабінеті прокурора, надавав йому неправомірну вигоду в сумі 3850 доларів США за підміну речових доказів – вилучених у кримінальному провадженні 30 кг незаконно видобутого бурштину-сирцю, повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Про пропозицію надання неправомірної вигоди прокурор повідомив керівництво, відтак – завдяки його принциповості правопорушника було затримано в момент вчинення злочину. 

Суд першої інстанції визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище), й призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна та спецконфіскацією. 

Читайте також: На депутата Волиньради поскаржилися у прокуратуру через наклеп

Не погодившись із таким покаранням, засуджений оскаржив вирок в апеляційному порядку, проте Волинський апеляційний суд погодився з доводами прокурорів та рішенням Камінь-Каширського районного суду − і найближчих 5 років чоловік проведе за ґратами.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter