Затримали волинянина, який купував в Європі медичні препарати, які слугують для виготовлення психотропних препаратів. Чоловік перевозив через кордон майже 3500 заборонених пігулок.

Читайте також: Українець намагався провезти наркотики через "Ягодин"

Волинянин діяв спільно із  жителем Рівненської області, повідомляють у прес-центрі СБ України.

Досудовим слідством встановлено, що двоє мешканців Волинської та Рівненської областей купували в Європі медичні препарати із вмістом псевдоефедрину, що є прекурсором для виготовлення психотропних препаратів

Правоохоронці затримали волинянина на митному посту "Краковець" Львівської митниці. У багажному відсіку транспортного засобу зловмисника правоохоронці виявили майже три з половиною тисячі псевдоефедриновмісних пігулок. Наразі вилучені заборонені до обігу препарати направлено на експертизу.

Іншого учасника протиправної схеми правоохоронці затримали у Львові в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Зазначимо, прекурсор – хімічна речовина, вихідний компонент (реагент) або учасник проміжних реакцій при синтезі. Це речовини, що використовуються при виготовленні, виробництві чи переробці наркотичних засобів і психотропів.

Читайте також: Двоє волинян ввезли психотропів на 2 мільйона гривень з Польщі до України

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter