Волинянина судитимуть за державну зраду.

Читайте також: Завербований спецслужбами: колишній військовий передавав Росії інформацію про військові об'єкти Волині

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 39-річним волинянином державної зради (ч.1 ст.111 КК України), повідомляє прокуратура області.

Слідство вважає, що громадянин на шкоду державній безпеці України надавав представникам іноземної держави допомогу в проведенні підривної діяльності проти нашої держави.

Перебуваючи на території іноземної держави та потрапивши в поле зору її правоохоронних органів у зв’язку із вчиненням правопорушень, в червні 2019 року чоловік надав добровільну усну та письмову згоду співробітникам спецслужби на конфіденційне співробітництво.

Діючи у такий спосіб, він вступив в агентурні відносини з закордонною спецслужбою та відповідно створив умови для здійснення розвідувально-підривної діяльності іноземним спеціальним службам на території України.

Тепер за цей злочин громадянин відповідатиме перед судом.

Читайте також: В Україні може виникнути новий фронт: білоруси таємно запрошують на свій кордон прикордонників ФСБ РФ

Зауважимо, що санкцією ч.1 ст. 111 КК України за державну зраду передбачено покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Проте звільняється від кримінальної відповідальності за державну зраду громадянин України, якщо він на злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook