11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно оголосила пандемію коронавірусної хвороби COVID−19 у світі.

Читайте також: В Україні ввели карантин через коронавірус

"Ми ніколи ще не бачили пандемії, викликаної коронавірусом. І ми ніколи раніше не бачили пандемії, яку можна водночас контролювати", − сказав очільник ВООЗ  Тедрос Адханом Гебреєсус.

Зазначається, що організація цілодобово оцінює рівень спалаху нового коронавірусу і занепокоєна масштабами його поширення, а також бездіяльністю з цього приводу. Саме через це було вирішено визнати, що COVID−19 можна вважати пандемією.

Гебреєсус уточнив, що наразі у 114 країнах зареєстровано 118 тисяч зараження. При цьому понад 90% з них зафіксовані лише у двох країніх, де зараз недуга йде на спад.

Він сказав, що лише одне слово привертає дуже багато уваги. "Дозвольте назвати вам кілька інших слів, які мають набагато більше значення, і які є набагато кориснішими. Профілактика. Підготовленість. Охорона здоров'я. Політичне керівництво. І найголовніше − Люди", − сказав очільник ВООЗ.

Читайте також: 15 країн ввели обмеження або заборону в'їзду через коронавірус

Усі країні закликали вживати жорстких заходів у боротьбі з коронавірусом, але дотримуватись балансу, аби мінімізувати економічні та соціальні негативні наслідки.

Очікується, що кількість випадків зараження COVID−19 та кількість смертей буде зростати найближчим часом.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook