Володимир Зеленський випереджає своїх найближчих конкурентів – Петра Порошенка та Юлію Тимошенко – у рейтингу кандидатів у президенти України, згідно з даними соцопитування Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології в період від 20 до 26 березня.

Читайте також: Політтехнолог Порошенка "намалював" йому вихід у другий тур

Зеленський набирає 27,6% голосів серед тих, хто готовий прийти на вибори і вже визначився, чинний президент може розраховувати на 18,2%, а екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко – на 12,8%. Юрій Бойко набирає 11,1%, Анатолій Гриценко – 8,4%, у Олега Ляшка – 5,2%.

Найбільша підтримка у Володимира Зеленського в південному регіоні, але і в інших регіонах підтримка значна: 19% – на Сході, 18% – в Центрі, 16% – на Заході.

Рейтинг Порошенка кращий у західному (17%) та центральному (15%) регіонах, найменший – на півдні (10%) і ще менший на сході (5%).

Тимошенко має відносно рівномірну підтримку на Заході (11%), Півдні (10%) та Центрі (9%) і значно менше – на Сході (3%).

Крім цього, Володимир Зеленський є абсолютним лідером у віковій категорії до 30 років.

Порошенко, навпаки, менше підтримує молодь у віці до 30 років, а в інших вікових категоріях підтримка на рівні 13-15%.

Тимошенко найбільше підтримують виборці від 45 років і старше.

Опитування проводилося від 20 до 26 березня 2019 року. Загалом були опитані 1600 респондентів у всіх областях України, крім окупованих територій АР Крим та Донецької і Луганської областей. Статистична похибка не перевищує 3,7%. 

Читайте також :Українці є світовими лідерами за рівнем недовіри владі

Водночас, у соціологічному опитуванні групи "Рейтинг" за 22-27 березня за Зеленського готові віддати свої голоси 26,6% опитаних, по 17,2% виборців підтримують Тимошенко та Порошенка. Порівняно з останнім дослідженням, лише Зеленський збільшив свій рейтинг – на 2%, тоді як Тимошенко втратила майже 1,5%, а Порошенко – всього 0,2%.

Рейтинг інших кандидатів не сягає і 10%, зокрема лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка (9,8%) та кандидата від "Опозиційної платформи – За життя" Юрія Бойка (9,5%), який втратив у порівнянні із попереднім опитуванням майже 1%. 

Водночас, серед тих, хто має намір голосувати, 43,7% вірять у вихід у другий тур Зеленського, 40,3% – у вихід Тимошенко та 37,9% – у вихід Порошенка. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook