Звільнений із полону "ДНР" українець Василь Савін розповів про пекельні тортури, які йому довелося пережити на допитах у терористів.

Читайте також: По дорозі у Москву вбили Цемаха − ЗМІ

Подробицями колишній "чиновник ДНР", який, за його словами, мав план із руйнування псевдореспубліки зсередини, поділився в інтерв'ю "Апостроф".

Савін розповів, що хоча з нього два місяці вибивали потрібні зізнання, він нікого не здав.

Василь Савін розповів про тортури в полоні "ДНР"

"Хапали моїх друзів – просто за те, що вони мене знають – мою колишню дружину, сина, проводили обшуки, вилучали обладнання. Але я був відносно відомою людиною, мене не можна було відкрито калічити: виривати зуби плоскогубцями, відрізати вуха, відрубувати пальці, виколювати очі. Таких осіб катують інакше. Звісно ж, струмом, це зрозуміло. Є і такий метод: вставляють в уретру дріт від шампанського, з одного кінця підпалюють – алюміній швидко проводить тепло, а слідів ніяких не залишається", – розповів колишній бранець.

Читайте також: "Пускали струм у задній прохід": звільнений з полону чоловік розповів про звірства катувань у "ДНР"

"З огляду на те, що я товстий, мені 16 діб нічого не давали їсти. Але сім діб в абсолютній темряві – це не для людей зі слабкими нервами. Двічі мене виводили на розстріл, один раз мене закопували живцем. Поклали в труну в наручниках і забили кришку. Але мені було смішно, адже я знав, що в наручниках не закопають, за наручники вони ж розписалися, за них відповідати доведеться", – продовжив він.

За словами Савіна, катують полонених "співробітники МДБ ДНР", але на ключових постах у них – офіцери ФСБ Росії. "Там у них свої кабінети, портрети Путіна, Сталіна. І вони з найбільшим презирством ставляться до донецьких співробітників "МДБ", – додав колишній бранець.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook