Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт розпочав сесію із заяви щодо свого нібито незаконного призначення. Депутат Юлія Вусенко вже більше року бореться в судах за те, щоб довести, що чинний в. о. міського голови займає свою посаду незаконно. Саме представниця "Самопомочі" раніше займала дану посаду, але через систематичні порушення була її позбавлена.

Читайте також: Ткачук: Одній з депутатів купили посаду секретаря Луцькради

Григорій Пустовіт зазначив, що впродовж останніх 1,5 років у міськраді відбувались різні контроверсійні події, а на адресу більшості лунало багато звинувачень як зі сторони меньшості, так і зі сторони підконтрольних їй ЗМІ.

Однак, незважаючи на усі звинувачення від Юлії Вусенко і дивні рішення суду першої інстанції та апеляційного суду, 24 жовтня Верховний суд скасував рішення попередніх інстанцій.

Читайте також: Чому "Самопоміч" позбулась екс-секретарки Луцькради Юлії Вусенко

Виявилось, що суди попередніх інстанцій прийняли неправильні рішення через ряд впущених аспектів, які не брались до розгляду під час прийняття рішень.

Втім, оцінка Верховного суду поставила крапки над "і".

"Всі питання відпали. Багато депутатів з розумінням поставилась до того, що ми в суді доводимо свою правоту. Однак дехто вважав, що ми просто зводимо політичні рахунку", – сказав Пустовіт.

Секретар Луцькради відзначив, що через певні акції та мітинги були відкликані 2  депутати міської ради, яких звинувачували за підтримку незаконних рішень.

"Верховний суд скасував і рішення про їхнє відкликання. Все це через ініціювання представників заводу "Богдан". Однак, як бути з тими депутатами, яких незаконно відкликали?" – підкреслив Пустовіт.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter