На сайт Володимира Зеленського, який той створив для реєстрації своїх прибічників, здійснено DDoS-атаку. Через це сервіс не працює від відкриття і до поточного часу.

Читайте також: Зеленський скликає до своєї команди людей, які не були у політиці (відео)

Як розповів ТСН.ua керівник діджитал-напрямку команди Зеленського Михайло Федоров, за хвилину після запуску ресурсв на заповнення форми реєстрації навалилась величезна кількість запитів і досягла 5 мільйонів – через це сервери перестали приймати запити і сайт "ліг".

За словами фахівця, атака була спланованою і дорого коштувала своїм замовникам, адже команда зробила багато для захисту ресурсу, зокрема сервери, на яких сайт розміщено, розташовані у США.

"Ми ретельно приховували створення цього сайту. Але, вочевидь, хтось все ж таки дізнався", – прокоментував Михайло.

Читайте також: Зеленський оголосив про участь в президентських виборах

Команда працює над якнайшвидшим відновленням роботи ресурсу. Попри атаку, деяким громадянам навіть вдалось скористатись сторінкою – заповнено 20 тисяч реєстраційних форм, а також 7 тисяч "розширених анкет" для тих, хто бажає приєднатись до команди. Звідки саме було здійснено атаку, наразі невідомо – фахівці займуться розслідуванням після того, як ресурс запрацює.

Окрім того, про це на своїй сторінці в Instagram повідомив і сам Володимир Зеленський, додавши те, що атака спланована, але він та його команда ні в якому разі не здадуться.

Відео можна подивитись ТУТ.

Станом на 21.30 роботу сайту відновили.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter