У Чернівцях 27 лютого стався вибух в палаті міської лікарні №1, де лікують хворих на COVID-19 пацієнтів. 28 лютого в лікарні помер другий постраждалий під час пожежі в медустанові – чоловік отримав 75% опіків тіла. Про це повідомляється у ранковому зведенні ДСНС.

Читайте також: На Волині у будинку знайшли рештки обгорілого чоловіка

"27 лютого о 13:15 у Чернівцях на вулиці Героїв Майдану, 226 в палаті на 2 поверсі п'ятиповерхової будівлі міської клінічної лікарні № 1 попередньо стався спалах кисневої труби з подальшим загорянням. Унаслідок цієї події загинуло 2 людини (другий постраждалий (чоловік 77 років)  під час пожежі загинув у лікарні у ніч проти 28 лютого)", – йдеться в ранковому зведенні на сайті ДСНС.

Під час ліквідації пожежі було евакуйовано 20 людей. Вогнем знищено меблі та медичне обладнання на площі 30 м кв. До гасіння залучалось 37 співробітників і 9 одиниць техніки ДСНС.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом виникнення пожежі в лікарні Чернівців, розглядають версію причини виникнення пожежі в недотриманні правил пожежної безпеки одним із пацієнтів.

Читайте також: На Волині сталося чотири пожежі

Евакуйованим хворим місць в інших лікарнях вистачило, але загалом в області ситуація наближається до критичної. За минулу добу – 670 нових інфікованих, це рекордна цифра від початку пандемії. У медзакладах зараз ледь встигають розгортати додаткові ліжка, щодня шпиталізують понад сотню хворих. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook