На сьогоднішній день відбувається чимало розмов навколо ситуації з медичними реформами. У людей є безліч запитань, сумнівів і побоювань, та це і не дивно, бо деякі нововведення здаються вкрай сумнівними.

Читайте також: Понад 90 відсотків українців приходять до лікарні з власними медикаментами

Наприклад питання з викликом швидкої допомоги. Тепер викликати швидку не так просто, повідомляє Франик.

Згідно нових правил вона приїде лишу у випадку коли є загроза життю пацієнта, якщо ж ні то пацієнт змушений самостійно прийти до лікаря на прийом, єдине, що позитивне в цій ситуації то це можливість проігнорувати електронний запис, пацієнтів у вкрай важкому стані обов’язково прийматимуть і надаватимуть потрібну медичну допомогу.

Тут безліч нюансів особливо у випадку з дітьми, коли можна бути не зовсім впевненим чи існує небезпека, чи можна не викликати швидку і вести дитину до лікаря самостійно. Також поки мало інформації, про нічні виклики швидкої. У яких випадках варто очікувати допомоги, а в котрих потрібно дочекатися ранку.

Також, очільниця управління охорони здоров’я Марія Бойко розповіла, що тепер лікар сам має приймати рішення чи потрібно їхати на виклик, чи все ж таки пацієнт повинен самостійно з’явитися у медичний заклад.

До речі, щоб у майбутньому простіше було вирішувати таке питання, його можна і потрібно обговорити з лікарем під час підписання декларації.

Щодо декларацій, то якраз сьогодні стартувала кампанія «Лікар для кожної сім’ї». Пацієнти можуть вже обирати лікаря  і підписувати з ним вищезгадану декларацію. Відтягувати цю процедуру не варто, адже в кожного лікаря є певний ліміт на кількість пацієнтів, а саме не більше 2000 осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter