Злочинну діяльність трьох мешканців Луцька викрили оперативники управління боротьби з наркозлочинністю у Волинській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції у листопаді минулого року.

Читайте також: У місті на Волині посеред вулиці затримали чоловіка з наркотиками (фото)

Про це інформує пресслужба поліції Волині.

Під час досудового розслідування доведено причетність зловмисників до 13 фактів злочинної діяльності в складі організованої злочинної групи. Обвинувальний акт слідчі скерували до суду. За незаконну діяльність трьом фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Разом зі слідчими волинської поліції, за процесуального керівництва обласної прокуратури, оперативники встановили, що зловмисники налагодили розповсюдження амфетаміну на території області. Для його виготовлення вони обладнали дві нарколабораторії у дачному будинку та гаражі на території Ківерцівського району області.

Фігуранти приймали замовлення на психотроп, пакували у дрібні дози та збували клієнтам під час особистих зустрічей. Продавали заборонену речовину за ціною 250-300 гривень за дозу.

Читайте також: На Волині затримали наркоторговця

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили амфетамін, прекурсори для його виготовлення, канабіс та різне лабораторне приладдя: скляні колби, з’єднувальні трубки, пробірки, подрібнювачі, холодильник, електронні ваги та інший посуд, який використовувався для виготовлення амфетаміну, а також гроші в національній та іноземній валюті.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені завершено. Учасники організованої злочинної групи постануть перед судом, їм загрожує відповідальність за п’ятьма статтями кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 3 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), ч. 3 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) та ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Читайте також: У Луцьку "на гарячому" затримали наркоторговця (відео)

За клопотанням слідчих поліції на майно зловмисників накладено арешт. Фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook