На Волині виникла серйозна загроза поширення масштабних неконтрольованих лісових пожеж, які виникають внаслідок частих підпалів в екосистемах. Посилює вогонь суха та вітряна погода, яка уже тривалий час утримується в області. Саме тому, враховуючи надзвичайну ситуацію та рекомендації Управління ДСНС України у Волинській області, було прийнято рішення заборонити в'їзд будь-якого виду транспорту у лісові масиви області, йдеться на сайті Волинського ОУЛМГ.

Читайте також: На Волині декілька днів горить берег річки Стохід (відео)

Як зазначає начальник Управління ДСНС України у Волинські області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук, цього року рятувальники Волинської області приборкали понад 300 пожеж в екосистемах на загальній площі більше 510 гектарів, у тому числі 14 пожеж на торфовищах та 7 – у лісах. В Україні таких випадків – понад 15,5 тисяч.

Тому, враховуючи небезпеку ситуації, рятувальники закликають волинян не спалювати суху рослинність, адже це спричиняє знищенню лісів, житлових будинків та господарських будівель, призводить до загибелі людей, тварин та птахів. А дим від горіння торфовищ та сухої трави надзвичайно шкідливий для здоров’я дітей та дорослих.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook