Хірург із міста Суми розмістив у мережі гнівний пост на адресу порушників режиму. Таким чином лікар намагається достукатися до свідомості городян, які влаштували з карантину канікули.

Читайте також: Повідомили, українці якого віку найбільше хворіють на коронавірус (статистика)

Судинний хірург Сумської обласної клінічної лікарні Дмитро Сичненко розмістив в соціальній мережі гнівний пост на адресу порушників карантину. На своїй сторінці у Facebook лікар розмістив також дві фотографії, на яких у центрі Сум він, перебуваючи в засобах індивідуального захисту органів дихання, тримає написані від руки два саморобні плакати з текстами: "Сидіть бля*ть вдома" і "Карантин не канікули".

Хірург обурюється тим, як легковажно городяни ставляться до загрози захворіти на коронавірус або заразити інших. Він підкреслює, що замість того, щоб перебувати в самоізоляції будинки, люди масово відправляються на прогулянки і шашлики, чому він став свідком.

"Сидіть бля*ть вдома. Карантин – не канікули! Віз батьків на дачу через ліс, там ізоляція буде краще, сказали вони. Чесно кажучи, я був шокований, я був в а*уї! Стільки людей, шашличників я не бачив навіть на Великдень. Грає музика, багаття, вільного місця практично немає. Аууу, хлопці, ви чого!? Ви дивитеся телевізор⁉ Чому так важко посидіти трохи вдома, перечекати? Зовсім трохи. Ви можете не захворіти, у вас навіть не буде ніяких симптомів, але ви можете бути переносником", – написав у соцмережі Сичненко.

Читайте також: "Маски – у кожну аптеку": Зеленський терміново зібрав Кабмін через коронавірус

Він закликав людей подумати в цей момент про своїх найближчих.

"Подумайте про своїх самих близьких, просто подумайте… Зараз самий пік, і він буде ще більше. Так, як дітей на майданчиках не менше, а молодих людей, які люблять прогулятися під сонечком ще більше", – підкреслив медик.

Він також зазначив, що зараз медпрацівники мінімально забезпечені засобами індивідуального захисту, яких катастрофічно не вистачає.

"Ми реально не готові, забезпечення просто мінімальне! Лікарі виходять на роботу кожен день без захисту, без масок, без костюмів, без антисептиків, за 3200 гривень. Є випадки зараження працівників правоохоронних органів, а також медичного персоналу… Я абсолютно не нагнітаю паніки! Просто намагаюся донести абсолютно зрозумілі речі", – написав Сичненко.

Його пост викликав жваву дискусію і підтримку багатьох користувачів соцмережі. Зокрема, Наталія Василенко написала в коментарях: "Люди як здуріли, наш народ не наїдається, не напивається і не нагуляється. Поки всі не захворіють…". Підтримала автора посту і Тетяна Бублик: "Дійде тоді, коли будуть падати на вулицях і вмирати… Мертвим гроші не потрібні. У мене сестра в Італії працює в госпіталі – там реально м’ясорубка – повірте. Мій чоловік на карантині теж. Я кожен день, як медпрацівник, під прицілом, боюся ходити на роботу. Треба дотримуватися карантин – ізоляція, маски, рукавички, дистанція". Проти перетворення карантину в пікніки виступила Людмила Прядченко: "Ну так, так вони всі такі знедолені, які не знають чим прогодувати себе і своїх близьких, як економити, пруться всі на шашлики. Ставлячи під удар тих самих близьких, лікарів, і просто випадкових людей…".

Читайте також: Італійці вилікували українку від коронавірусу за допомогою унікальної методики (відео)

Берегти себе та своїх рідних закликає в коментарях і Валентина Снагощенко: "Наш народ так не зрозуміє, їм потрібен наочний приклад. Це коли з своїх рідних хто то буде помирати (навіть в лікарні) і нічого не можна буде зробити. Ось тоді і прийде прозріння, але буде пізно. Бережіть себе і своїх рідних, а головне, цінуйте життя. Будьте здорові!".

Зазначимо, що за даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 29 березня в Україні 418 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 9 летальних, 5 пацієнтів одужало (4 дорослих, 1 дитина).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook