Луцький підприємець розповів, чому волиняни переплачують, виїжджаючи за кордон та роблячи страховку, а також як цей бізнес монополізують, "видушуючи" конкурентів із низькими цінами.

Читайте також: Понад 1 мільйон українців скористалися безвізом

Підприємець Олег Олешко звернувся в редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини, аби застерегти волинян від невмотивованої витрати коштів та розповів, як конкуренти незаконно перешкоджають його підприємницькій діяльності.

Не вигідний конкурент

"2 місяці тому я заключив угоду зі страховою компанією "Товариство з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Київ Ре" про співпрацю. Також уклав угоду з торговельним центром "Варшавський" на оренду приміщення на першому поверсі. Відповідно, я підготував рекламну продукцію та почав її роздавати. Але це не сподобалося керівництву паспортного сервісу "Державне підприємство "Документ", яке орендувало приміщення в цьому торговому центрі, але на два поверхи вище. Усе тому, що вони пропонували своїм клієнтам страховку в рази дорожчу, для прикладу, на 90 днів за оформлення я брав 90 гривень, а вони 300 гривень, на 180 днів я видавав за 120 грн, а вони за 500.

Керівник паспортного сервісу "Документ" мені особисто казала, що я їм заважаю. Тому звернулася до свого столичного начальства, а те до страхової компанії "Київ Ре". У результаті, до мене зателефонував представник страхової компанії, назвався керівником їхньої служби безпеки та почав мені погрожувати фізичною розправою. Спілкувався у нецензурній формі. Натиснувши на мене, він змусив повернути їм страхові полюси та без пояснення в односторонньому порядку розірвав зі мною угоду про співпрацю", – розповів Олег Олешко.

Та додав, що при оформленні страховки людям навмисне пропонують дорожчі, адже мають із цього "відкат".

Читайте також: Майже 10 мільйонів українців оформили біометричні паспорти

Страхові "відкати"

"У приватній розмові з працівниками паспортного сервісу "Документ" мені розповіли про корупцію в їхній організації. Для прикладу, я вказую у страховці на 180 днів суму страховки 30 тисяч євро, що є передбаченими мінімумом – вимогою для подорожі за кордон. Натомість "Документ" вписує суму страховки 50 тисяч євро, відповідно й просить за послуги 500 гривень. Усе тому, що вони мають із цього відсоток. За кожен укладений договір з волинянином, вони отримують в конверті від страхової компанії "Київ Ре" 50%-70% "подяки". Ці кошти ніхто ніде не обліковує. Сума ділиться між працівниками, які мають по 15-20 гривень з людини, і столичною адміністрацією.

За день вони оформлюють страховку на 50-100 людей. Тому й намагаються продати якнайдорожче.

Варто зауважити, що для виготовлення закордонного паспорту не потрібна страховка, однак її нав’язують людям, мовляв, її мусово оформляти, бо можуть бути труднощі з оформленням паспорту. Також вони обмовляють мене та інші фірми, які пропонують дешевші послуги, мотивуючи це тим, що ми шахраї", – говорить Олег Олешко.

Страховка від Олешка на 180 днів – 120 грн.

 

 

 

 

 

Страховка від "Документ" на 90 днів – 300 грн.

В обхід податкової

Луцький підприємець розповів про ще одну корупційну схему. З його слів, страховики намагаються уникати сплати податків.

"Коли мені погрожував представник страхової, то повідомив, що наша угода була фіктивною. Це мене дуже здивувало, бо ж я підписував з ними угоду, є договір з їхнім підписом і мокрою печаткою.

Я прозоро веду бізнес, сплачував їм через банк гроші за оформлену страховку й маю відповідні звіти та чеки.

 

 

 

 

 

 

Читайте також: Українці матимуть змогу відвідувати ще одну країну без віз

Але страховики сказали, що вони не хотіли сплачувати податки й у фіскальній службі не реєстрували нашу діяльність. Таким чином вони вели внутрішню бухгалтерію "по-чорному". Страховики ввели мене в оману, адже я про їхні махінації і не знав, бо ж угоду з ними заключив, вони мені всі бланки зі страховими книжечками надали, я їм кошти сплачував", – пояснює підприємець.

 

 

 

 

"Зваживши на те, що я вже витратив багато коштів на рекламну продукцію, то вирішив повторно заключити договір зі страховою компанією "Київ Ре". Втім, вони обдзвонили усіх посередників у Луцьку й зобов’язали без жодних на це причин незаконно мені відмовляти у підписанні угоди щодо співпраці. Таким чином вони просто намагаються не дати мені вести бізнес.

З огляду на ситуацію, я заключив угоду з іншою страховою компанією та продовжую надавати послуги за такою ж низькою ціною. Також хочу добитися справедливості й через своїх працівників таки оформити угоду з "Київ Ре", аби не давати паспортному сервісу "Документ" дурити людей", – наголосив Олег Олешко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter