Передвиборчою кампанією "Опозиційною платформи – За життя" керував Сергій Льовочкін, хоча формально він очолював штаб партії разом з Вадимом Рабіновичем.

Читайте також: У "Слузі народу" заговорили про новий Майдан і Ростов (фото переписки)

Про це повідомив телеграм-канал "Крокодил" .

"В результаті місцевих виборів, пожежа, єдина партія, яка здобула тріумф, це ОПЗЖ.

При цьому, багато в чому такий результат став наслідком втрати голосів "Слугами". Мабуть, давні зв'язки головного радника глави ОП Михайла Подоляка з одним з лідерів ОПЗЖ Сергієм Льовочкіним дозволили їм розіграти партію в піддавки, в якій головними програвшими залишилися "Слуги народу" і президент Зеленський.

Особливо помітною така гра стала в Києві, де Олександр Попов піднявся на друге місце і став би найзручнішим суперником Кличка, якби відбувся другий тур.

Нагадаємо, в Києві куратор штабу СН нардеп Микола Тищенко, який є кумом Єрмака і "патронує" Кличка, вів роботу на перемогу "Удару" і, як вже стало зрозуміло, витягав на друге місце ОПЗЖ і Попова. "Успішність" його зусиль вже зазначила кандидат в столичні голови Ірина Верещук, яка заявила, що Тищенко "все провалив". Тільки слід нагадати, що висував Верещук особисто Зеленський. Так кого підставив Тищенко?

Є й інші приклади, але найцікавіше як це сталося. По-перше, Подоляк умовив Єрмака на миролюбну передвиборчу риторику, яка нічого не додала рейтингу СН, зате зміцнила позиції ОПЗЖ. По-друге, вибори, по суті, були злиті главою ОП в ряді ключових регіонів. Найяскравіші приклади – Київ і Одеса. У цих містах була розіграна однакова комбінація. В Одесі сталася подібна ж історія, тільки там автором зливу виборів можна вважати главу МОЗ Максима Степанова – перший номер списку СН до облради, креатуру Єрмака в Кабміні і старого знайомого Льовочкіна. Та ж схема – до другого туру тягнувся не кандидат СН, а представник ОПЗЖ Микола Скорик.

Читайте також: У Зеленського видали "слугам" методичку, як відповідати на "незручні" запитання про вибори

Що ми маємо на виході? Партнерство Єрмака з Льовочкіним дозволило повернути головну проросійську партію в загальноукраїнські політичні розклади. Самому Льовочкіну – ще одна маленька радість: він зміцнився по відношенню до Медведчука. Але, якщо виграли ОПЗЖ і Льовочкін, то, хто програв? Відповідь очевидна – програли не Єрмак, не Подоляк, а, перш за все, президент Зеленський, якому замість більш переконливого результату на виборах підсунули можливість плутатися в політико-ідеологічних інтригах і сумнівних коаліціях на місцях з ОПЗЖ", – йдеться на телеграм-каналі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook