Сотні лучан у різних локаціях долучились до спільного прибирання Луцька, яке стало чинайчисельнішим за всю історію проведення толок. Цього дня вдалося зібрати більше сотні тонн сміття та прибрати більше 20 локацій.

Читайте також: У Луцьку розпочали очищення доріг та тротуарів

Масове прибирання, яке вже кільки років посміль організовує міська влада, відбувається у Луцьку кожного року. Проте цього року вона стала наймасовішою – кожен міг обрати зручну локацію для прибирання, яка знаходиться ближче до дому, місця роботи чи навчання. На окремих великих локаціях прибиральників частували гарячими напоями та канапками.

Кожному, кому не байдужа доля рідного міста, а це приватні підприємства, різні організації та установи міста, навчальні заклади, як середні, так і вищі, була й облдержадміністрація, поліція, релігійні общини, одним словом, десь сотня структур.

Прибирали дуже гарно та старанно. Попри те, що розпочали із самого ранку, машини досі забирають сміття. Загалом ми місто розділили на 30 локацій. На кожній були представники 3-4 організацій чи підприємств.

До прибирання масово долучились і місцеві представники політичних сил. Зокрема, луцькі УКРОПівці поділили місто на райони та призначили відповідальних за кожним з них. В результаті вдалось покрити близько 10 локацій, до прибирання залучили сотні людей. Ботанічні сади СНУ і ЛНТУ, проспект Відродження, сквер на Рівненській, Вересневе, парк "Дубовий гай", авторинок, 40-й квартал – ці та інші місця сьогодні активно прибирали УКРОПівці з самого ранку.

До прибирання залучено 126 машин, прибрано 756 метрів кубічних сміття вагою приблизно 110 тонн.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter