З першого січня в Україні зросла мінімальна заробітна плата. Місячний  оклад українців становитиме – 4173 гривні, а це на 450 гривень більше ніж минулого року. Однак скільки українці отримуватимуть на руки коли сплатять всі податки і як реагують лучани на збільшення мінімалки, намагались розібратись журналісти.

Читайте також: Готуйте паспорти: за проживання не за пропискою українців штрафуватимуть

З 1 січня 2019 року щомісячна мінімальна заробітна плата в Україні зросла до 4173 грн. Це на 450 гривень  більше, ніж минулоріч. Якщо рахувати погодинно, то за одну годину роботи українці отримують  25 гривень.  Прожитковий мінімум у 2019 році становитиме – 1921 гривню. Впродовж року прожитковий мінімум  буде зростати і у грудні 2019 року він буде становити 2102 гривні, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

"Відповідно як роботодавцям так і найманим працівникам потрібно слідкувати за цими соціальними гарантіями. Тому що роботодавець зобов’язаний виплачувати своєму найманому працівнику мінімальну зарплату. Не менше 4173 гривні. Із виплати, які здійснюються у вигляді заробітної плати і відповідно інших доходів, які попадають під оподаткування. Відповідно нараховується і отримується податок на доходи фізичних осіб – це 18 відсотків і військовий збір – це 1,5 відсотка від доходів", – розповіла завідувач сектору комунікацій ГУ ДФСу Волинській області Олена Нікотіна.

Читайте також: Укртелеком знову підняв тарифи

У людей не надто багато радощів від чергового підняття мінімалки. Зазначають: 450 гривень не врятують. Бо ж ціну на газ підняли на 23,5 %, а мінімалку всього на 12.

Що думають з цього приводу лучани, дивіться у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter