Карантин – найкращий час для роботи нелегальних перевізників. Поки легальні вимушено не працювали, інші продовжували заробляти, нехтуючи безпекою людей.

Читайте також: Скандальна луцька депутатка представлятиме новостворену проросійську партію

Про те, як нині працює незаконний бізнес, – у сюжеті телеканалу "Аверс".

Як розповідає заступниця начальника луцької автостанції №1 Людмила Модла, нелегальні перевізники знаходять пасажирів через інтернет. Підбирають їх біля магазинів, на стоянках та заправках.

Проте на автостанції наголошують: обираючи такий спосіб перевезення, люди не думають про свою безпеку та страхування.

"Спільно із патрульною поліцією та Укртрансбезпекою були проведені рейдові перевірки, були залучені працівники Волинської обласної державної адміністрації, – коментує начальниця управління транспорту та зв’язку Волинської ОДА Наталія Остапкович. – Було складено 26 актів про порушення транспортного законодавства на суму 44 тисячі гривень та 12 протоколів про адміністративні правопорушення. Матеріали передані до суду".

Читайте також: Не впорався з керуванням: на Волині – смертельна аварія (фото)

Знайти таких псевдоперевізників неважко. У соціальних мережах є групи, де нелегали пропонують завезти вас з точка А у точку Б з комфортом та за помірну ціну. Проте, як часто буває, ціна в оголошенні може не відповідати дійсності.

До слова, діє такий бізнес не тільки на внутрішніх перевезеннях, а й закордонних. Найпопулярніші напрямки – Польща, Німеччина та Білорусь.

"Українці повинні користуватися послугами легальних перевізників. Це гарантія безпеки. Ми застраховані від нещасного випадку. Також перевізник сплачує усі відповідні податки. Нелегальний перевізник не несе ніякої відповідальності перед пасажиром у тому випадку, коли трапляється нещасний випадок", – наголошує Наталія Остапкович.

В управлінні транспорту Волинської ОДА стверджують: нелегали активізувалися саме під час карантину. Й боротися із цим бізнесом варто жорстко – найперше заради безпеки пасажирів. Цим питанням повинна опікуватися Укртрансбезпека, яка має право перевіряти та штрафувати порушників. Проте інспекторів у цій службі небагато, тому всіх не перевірити. Але такі функції є і в поліції. За відсутність ліцензії на перевезення – штраф від 17 до понад 30 тисяч гривень.

Читайте також: Чотири смерті: на Волині понад 90 людей захворіло на COVID-19 (статистика по районах)

Яскравим прикладом нелегальних перевезень є ситуація на україно-польському кордоні. За шалені гроші заробітчани діставалися до пункту пропуску, а потім годинами сиділи на валізах в очікуванні чергового транcферу через кордон.

Найголовніше те, що нелегальні перевізники не тільки працюють в тіні, не мають ліцензій, не платять податки, але й нехтують правилами безпеки. Варто пам’ятати: навіть у разі ДТП людина, яка скористалася послугами такого перевізника, не отримає жодного відшкодування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook