Поміняй бурштин на інший камінь – таку оборудку організували в Камінь-Каширській прокуратурі. Підтвердженням цьому навіть є кримінальне провадження, в якому детально описано як можна замінити дорогоцінну смолу. Для того аби відбувся процес заміни, необхідно: перше – каміння тієї ж ваги, що й вага бажаної партії бурштину. Друге – швейна машинка. Третє – вага. Четверте – канцелярський ніж. П’яте – гроші.

Читайте також: Митника, який пропустив 1,5 тонни бурштину, зробили заступником начальника Волинської митниці

Про це йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

Прикладом є така історія з бурштином – минулого року затримали ковельчанина, який зберігав удома понад 30 кілограм "сонячного каміння", котре планував продати іноземцям. Проте, спробі збагатитися завадили поліцейські, які нагрянули додому і відібрали бурштин.

Продовження цієї історії не менш інтригуюче. В матеріалах зазначено, що поліцейські в той же день вступили в перемовини з горе-бізнесменом на тему повернення "сонячного каменю". Для подальшого спілкування ковельчанина запросили до Луцька. Після переговорів дійшли до спільного рішення – повернути бурштин можна  шляхом заміни на більш дешевий камінь. Чоловікові наказали принести з собою камінь, а на заміну канцелярський ніж, вагу, швейну машинку та 3800 доларів США.

Спочатку все йшло, як по маслу: у кабінеті прокурора чекав вже вилучений бурштин. Запломбований мішок розрізали, а натомість засипали інше каміння. На цьому везіння закінчилося, адже поламалася швейна машинка і мішок не змогли зашити, а потім виявилося, що ковельчанин не приніс грошей. Прокурор відправив чоловіка за обумовленою сумою, а коли той повернувся у кабінет і почав розраховуватися забігли працівники УЗЕ і провели затримання. Фінал такий – ковельчанин знову на лаві підсудних тепер вже за те, що дав неправомірну вигоду, а прокурор у справі проходить, як свідок, мовляв, таким чином він хотів вивести на чисту воду хабарника.

Читайте також: Чи покарає НАБУ Волинських прокурорів?

Напевно, всіх цікавить, де зберігається бурштин? Правоохоронці кажуть нібито у державних банках, але, судячи з кримінального провадження, він може зберігатися під пильним наглядом прокурора у його кабінеті.

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter