Відомий журналіст Олександр Дубінський прочитав лист міністра фінансів "Саші-Манхетен" (прізвисько Олександра Данилюка в дуже вузьких колах) до "великої сімки" про конфлікт з Гройсманом.

Читайте також: Міністр Данилюк приховав купівлю квартири на 29 мільйонів

Про це він повідомив на своїй сторінці у Fаcebook.

Текст поста передаємо без змін:

"Можу пояснити, чому Саша-Манхетен такий став сміливий.

Гройсман не зможе звільнити Данилюка не тільки через те, що БПП-НФ не зможуть проголосувати за іншого міністра, але і через те, що Саша-Манхетен людина Рината Ахметова, який "підхопив" Сашу в Лондоні за наполегливою рекомендацією Сороса.

Після виборів 2005 року у Рината були проблеми в Україні. Йому потрібна була "друга барлога" в Британії, і організувати її потрібно було швидко, не використовуючи свої старі кадри (просто нікому не довіряв).

Тоді йому і порадили використовувати молодого і "не зайнятого" українця, що проживає в Лондоні. Саша-Манхетен зробив для Ріната всю необхідну роботу, з чого і почалася їх "дружба".

Потім вже Ринат підтягнув Сашу в команду Януковича, займатися реформами. Де він і прижився, а потім у спадок перейшов до нового уряду, вже як представник Ахметова.

Читайте також: "Плівки Онищенка": нардеп-утікач оприлюднив записи розмов з Порошенко

Тому лист Данилюка в Г7 це не конфлікт Данилюка з Гройсманом, це Ринат Леонідович на щось натякає Володимиру Борисовичу. Наприклад, на недоторканність Роттердам +", – зазначає Дубінський.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter