Гарна шкіра вимагає щоденного ретельного догляду. Якщо кілька основних правил щоденного догляду за шкірою увійдуть в звичку, то через якийсь час прості дії по очищенню, зволоженню, догляду за шкірою будуть вимагати зовсім невеликої кількості часу.

Читайте також: Експерти назвали продукти, які здатні творити дива з вашою шкірою

Про це пише changeua

Позбудьтеся сухості шкіри

Щоб позбутися від стягнутості і лущення, зробіть живильну маску з банана.

Рецепт: розімніть один середній банан, додайте 1 ч. л. живильного крему, 1 ч. л. оливкового масла, пів чайної ложки лимонного соку і ретельно перемішати. Нанесіть на обличчя на 15-20 хвилин. Змийте теплою водою.

Позбудьтеся "мішків" під очима, набряків і синців

Натріть на дрібній тертці сиру картоплину. Потім отриману кашку накладіть на очі і потримайте 20 хвилин. Цей засіб відмінно "витягує" зайву рідину з повік.

Геть синці.

Щоб освіжити погляд, заваріть 2 чайних пакетика – чорного або зеленого – на ваш розсуд, почекайте, поки охолонуть. Накладіть на очі і полежіть з ними хвилин 15-20. Як варіант, 2 ватні диски змочити в молоці і залишити на очах 15 хв.

Читайте також: Вчені назвали звички, які скорочують вік

Зніміть втому зі шкіри

Щоб зняти втому і повернути красу шкірі обличчя свіжість, зробіть кефірну маску. Рецепт: вам потрібно 100-200 мл жирного кефіру. Протягом 15-20 хвилин кілька разів змащувати шкіру кефіром, потім змити теплою водою.

Надайте тонус шкірі

Для жирної шкіри. Змішайте яєчний білок, ложку оливкової олії і кілька крапель лимона, і нанесіть на шкіру.

Для сухої шкіри. Змішайте сир зі сметаною або вершками, розітріть до однорідної маси і нанесіть на обличчя.

Для нормальної шкіри. Розімніть очищений банан, додайте ложку свіжовичавленого соку грейпфрута. І нанесіть отриману кашку на обличчя.

Вирівняйте колір обличчя

У цьому вам допоможуть живильні маски з яскравих овочів і ягід.

Для сухої шкіри. 2 середніх моркви натріть на дрібній тертці, змішай одним яєчним жовтком і нанесіть на шкіру обличчя. Потримайте 10-15 хвилин. Змийте теплою водою.

Для нормальної та комбінованої шкіри. Яєчний білок змішайте з 2-3 ст. л. соку калини і наносіть суміш на обличчя на 10-15 хвилин. Потім змийте теплою водою.

Приберіть жирний блиск

Якщо у вас жирна шкіра, тоді вам допоможе секрет косметолога. Змішайте в баночці трохи води і білого оцту, змочіть в цій суміші ватний тампон і протріть обличчя. Оцет видалить сало і забруднення в порах. Робіть цю процедуру перед нанесенням вечірнього макіяжу – і він буде триматися довше.

Зробіть шкіру пружною, щоки – рум'яними

Вмийтеся кубиком льоду. Можете використовувати лід на основі відвару ромашки або соку калини.

Врахуйте: дотики льодом мають бути легкі, затримувати кубик льоду можна не більше 1-2 секунд, щоб не пошкодити шкіру.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter