Якщо на день виписки у пологовому будинку була відсутня допомога "пакунок малюка", то батьки дитини, щоб отримати допомогу, можуть звернутись із заявою до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.

Читайте також: "Пакунок малюка": що увійде до переліку

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.

"Кожна мама (інший законний представник новонародженої дитини), яка виписується з пологового будинку починаючи з 1 вересня 2018 року, має отримати під час виписки одноразову натуральну допомогу "пакунок малюка". Якщо на день виписки допомога була відсутня, місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення на підставі заяви отримувача організовує забезпечення отримувача цією допомогою", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Волинська обласна дитяча лікарня отримає нову техніку для новонароджених

Кожна мама, яка буде виписуватись з пологового будинку з 1 вересня 2018 року, може звернутись із письмовою заявою про отримання одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" (бланк заяви додається) до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. Заяву можна подати безпосередньо в пологовому будинку.

У результаті співпраці між пологовими будинками та структурними підрозділами з питань соціального захисту населення заяву буде передано на розгляд структурному підрозділу з питань соціального захисту населення, який забезпечить надання "пакунку малюка" отримувачу за місцем проживання

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter