Викид дофаміну в кров під час сексу змушує людину не тільки відчувати почуття задоволення, але ще й підсилює бажання повторити досвід знову.

Читайте також: Які питання про секс найбільше цікавлять жінок і чоловіків

Ми завжди покладаємо надії на наступний рік, сподіваючись, що все в ньому буде краще, ніж у минулому. Однак в житті так не буває, щоб щось ставало ліпшим без власних зусиль, пише Уніан.

Що стосується сексу, ти можеш почати щось робити вже зараз, щоб твій секс у новому році став ліпшим.

1. Більше говори про секс з партнером. Комунікація − це дуже важлива і невід'ємна частина хорошого сексу, навіть якщо під час самого процесу ти зазвичай мовчиш. По‑перше, ти зможеш пояснити партнеру (а він, у свою чергу, теж), що тобі подобається в ліжку або що ти мрієш спробувати, про що фантазуєш та що хотіла б додати у ваш звичайний секс. По‑друге, так можна завести партнера, навіть не доторкаючись до нього. Розмови про секс бувають іноді навіть гарячіші, ніж сам секс. При цьому можна не тільки говорити віч-на-віч, але ще й писати збуджуючі sms-повідомлення партнеру в розпал робочого дня.

Якщо з розмовами ну зовсім не клеїться, піди шляхом невербальної комунікації. Розповісти партнерові про свої бажання, фантазії або просто потреби в сексі можна і без слів. Наприклад, купи наручники або батіг та піднеси їх партнеру у вигляді подарунка на Новий рік.

2. Дай волю фантазії. Думай про секс частіше, фантазуй про різні речі, які тебе збуджують. Фантазії покращують твою сприйнятливість до різних сексуальних стимулів, а ті з них, які ви з партнером зможете успішно реалізувати, ще й посприяють гормональній підтримці задоволення під час сексу − це ми про гормон дофамін. Він підкріплює базові потреби людини (сон, їжа, секс) почуттям задоволення, щоб ми не втомлювалися їх реалізовувати. Викид дофаміну в кров під час сексу змушує людину не тільки відчувати почуття задоволення, але ще й підсилює бажання повторити досвід знову.

Читайте також: Чому чоловіки люблять секс зранку, а жінки – ввечері

3. Перестань гнатися за оргазмом. Коли всі навколо говорять про оргазм як про святий грааль, дуже важко перестати думати про нього як про логічне завершення будь-якого статевого акту. Концентруючись під час сексу на тому, щоб отримати оргазм, ти втрачаєш дуже багато, наприклад, частину власних відчуттів, тому що зосереджена не на них, а також різноманітні реакції партнера,тому що фокус уваги у тебе зміщений. Під час сексу постарайся думати не про те, де ж твій законний оргазм, а про те, як тобі подобається все, що відбувається між вами і партнером, як приємні його дотики і як тобі добре в його обіймах,загалом, розчинися в задоволенні. А там й оргазм настане.

4. Займайся сексом частіше. Секс сам по собі − це теж акт комунікації. І чим частіше ти займаєшся коханням, наприклад, з постійним партнером, тим краще це буде виходити з кожним разом. Вчені, які займаються сексуальними стосунками між людьми, які тільки починають зустрічатися, і тими, хто живе разом вже кілька років, з'ясували, що в тривалих стосунках партнери рідше займаються сексом. Середній показник для пари, союз якої триває більше трьох років, − 2-3 рази на тиждень. Але є один невеликий секрет: чим частіше ви займаєтеся сексом, тим більше вам хочеться це робити.

5. Сходи на секс-курси. Зроби це для того, щоб навчитися чогось нового (наприклад, еротичного масажу) або дізнатися більше про власне тіло. Секс-курси − це дуже класна опція XXI століття, яка допоможе тобі урізноманітнити інтимне життя, якщо своїх ідей у тебе немає, або розібратися з тим, чому тобі важко, наприклад, отримати задоволення під час сексу з партнером.

Читайте також: Українцям загрожуватиме в'язниця за секс без згоди

6. Як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш. Якщо хочеш, щоб прийдешній 2019-й був багатий на класний секс і численні оргазми, просто займися сексом під бій годинника! Це романтично, хвилююче і буде відмінним спогадом у вашій скарбничці найкращих моментів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter