Транспорт під час ймовірного локдауну в січні 2021 року буде працювати, але зі значними обмеженнями.

Читайте також: Локдаун в Україні: у МОЗ озвучили варіанти посилення карантину

Олег Немчинов, міністр Кабінету міністрів, розповів, що в громадському транспорті можна буде їздити тільки на сидячих місцях. Про це він сказав в прямому ефірі каналу "Україна 24" вранці 7 грудня, пише РБК-Україна.

А ось кордони країни на локдаун закривати не будуть, і обмеження на міжнародне сполучення запроваджувати не планують. Міністр зазначив, що в'їзд і виїзд громадян України залишиться відкритим.

Чиновник каже, що попри ігнорування багатьма людьми масочного режиму, обмежити пасажирські перевезення значніше вони не можуть.

Читайте також: Чи зможуть українці їхати на відпочинок за кордон під час локдауну

"Від того, що відбуваються ДТП, ми не перестаємо користуватися автомобілями. У цьому випадку це більше питання самоконтролю. Якщо подивитися пропозиції, які ми озвучили... То мова йде про фактичне користування транспортом з ще більшими обмеженнями – з використанням виключно сидячих місць", – розповів міністр.

Він нагадав, що на самому початку карантину величезною проблемою був проїзд медиків та інших працівників важливих для забезпечення протиепідемічних заходів.

"Епідеміологи прорахували варіанти і пропонують зі значними обмеженнями, з використанням виключно сидячих місць дозволити користування громадським транспортом, а також міжрайонне і міжобласне сполучення", – підкреслив Немчинов.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook