Російська еліта привезла коронавірус у Москву з французького Куршевеля. У той же час там відпочивали українські мільйонери та депутати, гучно святкуючи 8 березня.

Читайте також: Андрій Богдан з українськими високопосадовцями відпочивав у Куршевелі: хто міг привезти коронавірус в Україну

Напередодні мер Москви Сергій Собянін поскаржився, що коронавірус привезли у Росію люди з-за кордону. За його словами, вони привезли з Куршевеля цілу "валізу коронавірусу", пише 24 канал.

Мовиться про сім'ю російського бізнесмена Олександра Чигиринського, брата магната зі списку "Форбс" Шалви Чигиринського. Після прильоту з Франції всю сім'ю відправили на самоізоляцію.

У молодшої дочки Марії хвороба не підтвердилася, однак, за даними ЗМІ, тест показав позитивний результат у старшої Ірини.

В інстаграмі Ірини Чигиринської є окрема папка сторіс, присвячена її відпочинку в Куршевелі. На відео показано всі умови, в яких розважалися багатії: розкішні апартаменти, апетитні страви, польоти вертольотом над горами, дискотеки з танцівницями. На одному з відео сім'я російського мільрдера танцює під пісню "Плевать, если я заболею".

Відео 24 каналу

Читайте також: Відпочивав на інфікованому курорті разом з відомими людьми: ЗМІ розповіли про волинянина, який заразився коронавірусом

Скільки коштує VIP-відпочинок у Куршевелі

  • Тижнева оренда найскромнішого шале – від 13 тисяч євро. Середня ціна на проживання – 55-75 тисяч євро за тиждень.

  • Російські та українські багатії проводили час у двох ресторанах – Bagatelle Courchevel і Сap horn Сourchevel. Обідній чек на одного – 100 – 200 євро.

  • Пляшка шампанского – 1000 євро.

Що відомо про зараження коронавірусом українських політиків після Куршевеля

  • Діагностування в українських політиків коронавірусу породило чимало чуток. Журналісти повідомили, що народні депутати Сергій Шахов, Сергій Вельможний, ексглава СБУ Валерій Хорошковський і київська суддя Вікторія Джарти підхопили вірус у французьких Альпах, на елітному гірськолижному курорті Куршевель. Згодом у них підтвердили коронавірус.

  • У зоні ризику були також народний депутат 8-го скликання Віталій Хомутинник і ексглава Офісу Президента Андрій Богдан.

  • Відпочинком в Куршевелі і трапезою в Bagatelle на своїй сторінці в "Інстаграм" похвалилася й дизайнерка і колишня дівчина Андрія Богдана Анастасія Слічна. Серед відпочиваючих була також українська радіоведуча Ірина Тратілова. Після повернення додому вона самоізолювалася на два тижні.

  • Після перших ознак нездужання, українці почали звертатися у приватні клініки. Першою зробила аналізи в Києві на коронавірус клініка "Євролаб". Тести виявилися позитивними, але компанія приховала результати і відправила їх у Німеччину. І тільки через три дні, коли німецькі спеціалісти зробили висновок і підтвердили коронавірус у зіркових клієнтів, влада України отримала цю інформацію. При цьому ці дані Україні направила саме німецька клініка. Київська прокуратура вже відкрила справу проти "Євролаб".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook