В ніч із 30 на 31 березня Верховна Рада таки ухвалила скандальний законопроєкт про ринок землі. Згідно із оновленою версією документу, з другого півріччя 2021 року скасовується дія мораторію на продаж аграрної землі. Зазначимо, що депутати вносили правки до цього закону протягом декількох місяців, але таки підтримали відповідне рішення. Зазначимо, що прийняття закону про ринок землі – це одна із вимог Міжнародного валютного фонду, аби Україна отримала черговий транш.

Читайте також: Нардеп Лещенко публічно одягнув собачий нашийник і заявив про психічні проблеми

Незважаючи на те, що український народ був проти такого законопроекту, народні депутати, об’єднавшись, прийняли скандальний законопроект. 

Одним із тих, хто активно ратував за прийняття даного закону був скандальний  екснардеп та грантоїд Сергій Лещенко, який у своїх відеоблогах постійно говорив про те, що без ринку землі та без співпраці з МВФ Україна опиниться у ямі і настане економічна криза.

"Я вважаю, що земля має бути товаром. Чому у вас є право розпоряджатися своєю квартирою, але ви не можете розпоряджатися своєю землею. Впевнений, що мають бути справедливі тарифи, і щоби у цій сфері не виникало корупційних схем", – зазначає постійно топ-чиновник "Укрзалізниці".

Додамо, що Сергій Лещенко – це колишній народний депутат від Блоку Петра Порошенка "БПП "Солідарність", проте, разом зі своїми "колегами-соросятами", або як їх іще називали "єврооптимістами" Мустафою Найємом та Світланою Заліщук покинули під занавіс лави партії.

Як говорить його офіційна біографія, він працював на "Новому каналі" та "Українській правді". Як нардеп, Лещенко займався питаннями міжнародного співробітництва та імплементації антикорупційного законодавства.

Упродовж усього часу ім'я Лещенка, який на екранах боровся з корупцією саме опинялося у епіцентрі скандалів, особливого розголосу набуло його "квартирне питання". У вересні 2016 року вибухнув скандал через новини, що Лещенко придбав величезну квартиру в центрі Києва за сім з половиною мільйонів гривень. Тоді як його задекларований дохід склав 298 тисяч 424 гривні і ще 50,7 тисячі євро та 102 тисячі доларів заощаджень. Решта ж грошей, за його словами, він позичив у мами, у друзів з "Української правди", а також вклав з заробітку своєї дівчини – діджея Анастасії Топольської.

Проте, розслідування за фактом можливого незаконного збагачення нардепа Лещенко триває досі.

Втім, мало хто згадує, що Сергій Лещенко є журналістом з "Української правди", до появи і становлення якої був причетний Сорос. У 2016 році після оприлюднення документів WikiLeaks стало зрозуміло: у Сороса непідробний інтерес до українських "незалежних" ЗМІ, на фінансування яких його фонд "Відродження" з 2013-го по 2015 рік витратив майже 44 мільйони доларів. Зокрема, одержувачем цих коштів стало найвпливовіше мережеве ЗМІ "Українська правда". 

І саме тому Соросовий "єврооптиміст" Сергій Лещенко разом зі своїми друзями – Найємом та Заліщук стали помітними державними і громадськими діячами. 

Між іншим, Лещенко став першими депутатом Верховної Ради, який публічно продемонстрував свою близькість ЛГБТ, взявши участь в гей-параді разом із колишнім Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком.

Паралельно з купівлею квартири в 2016 році розвивався скандал про зв'язки Лещенка та російсько-українського олігарха Костянтина Григоришина

У тому, що нардеп перебуває на "зарплаті" в олігарха, заявляв екс-депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненко. Він стверджував, що Лещенко щомісяця отримує від Григорищина 67 тисяч доларів за дискредитаційну кампанію проти Мартиненка.

Про численні зустрічі Лещенка з Григоришиним повідомляли різні люди, втім, не наводячи доказів. 

Одного разу в одному з ефірів Лещенко публічно відвісив комплімент Григоришину, якого назвав єдиним олігархом, який керується мізками. Щоправда, прикладів "мозковитості" цього олігарха Лещенко не навів.

Примітно, що наприкінці каденції ВР VIII скликання, "єврооптимісти", вчасно зрадили Порошенка і перефарбувалися під команду Зе. Лещенко навіть почав з'являтися у Прозорому офісі і у чомусь консультувати команду новообраного Президента Володимира Зеленського.

Додамо, Лещенко балотувався на виборах 21 липня до Верховної Ради. І хоча він йшов як самовисуванець, проте уся його політична агітація здійснювалась під гаслами партії Зеленського і, навіть, забарвлення агіток були зеленого кольору – кольору партії "Слуги народу", членом якої він ніколи не був. Проте, коли Лещенко з тріском програв на виборах, його колишній колега блогер Роман Скрипін вибухнув справедливою критикою:

"Тепер Сергію не можна повертатися в журналістику, тому що "зливний бачок" ім. Григоришина тече. У політику теж не можна. Там ти теж опинився дешевою бл*ддю. Знайди собі роботу", – підкреслив Скрипін.

Читайте також: З фракції Порошенка у ВР виходять одразу три нардепи

За його словами, історія Лещенка показово демонструє, чому не потрібно бути депутатом, коли як людина ти "лайно", бо не допоможе навіть пристосуванство.

Проте, не маючи змоги бути представником партії Зеленського на виборах, Лещенко все ж вдалося вирвати собі хлібне місце і за нової влади, яку представляють його друзі нетрадиційної сексуальної орієнтації – Нефьодов, Гончарук, Мілованов, Малюська та інші. На початку січня цього року Наглядова рада акціонерного товариства "Укрзалізниця" включила Лещенка до свого складу та призначила головою комітету з питань комплаєнсу і антикорупції.

Робочий графік правдоруба олігарха Григоришина і лобіста фонду "Відродження" становить 30 днів на рік, за що він отримує винагороду на суму в 588 тис. гривень на місяць. При цьому має право бути присутнім на всіх робочих нарадах будь-якого підрозділу цієї організації і право доступу до всіх без винятку документів. Так вирішується завдання постановки під контроль Сороса всіх вантажоперевезень в Україні.

Після такого злачного призначення і коли інформація про його півмільйонну заробітну плату просочуєтьсяу у ЗМІ, Сергій з'являється на каналі кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука NewsONE з екс-міністром транспорту Євгеном Червоненком.

Той, перебуваючи у прямому ефірі за кермом автівки, ставить Лещенку прямі запитання про його зарплату, на що той недолуго пробував викручуватися та уникав чесної відповіді.

Схоже і на усі інші питання українського суспільства у нього наразі не було, нема і не буде аргументованого пояснення, бо Сергій Лещенко звик завжди пробігти поміж капельок і швидко міняти капелюха, коли починає пахнути жареним.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook