Коли людина часто скаржиться, що погано себе почуває то, швидше за все, у неї не зовсім здорові зуби. Наприклад, карієс, запалення пульпи, розхитаний зуб, пломби (хороші чи вже зруйновані), протези, імплантанти, коронки і мости.
Сюди ж можна віднести і кровоточивість ясен.

Читайте також: Чому краще відмовитися від цукру

Про це пише Lady Health.

Для того, щоб разом з їжею отримати все найнеобхідніше, нам треба енергійно і довго жувати їжу. Але як цього домогтися, якщо зуби болять і ось-ось випадуть, або вже деякі зуби встигли випасти? Тому первинний процес переробки їжі стає неефективним.

Крім того, хворі зуби стають осередком розмноження і поширення шкідливих бактерій. Внаслідок цього  у людей розвиваються розлади шлунково-кишкового тракту, неприємний запах з рота, відрижка, печія, запори, здуття живота, токсикози і геморой.

Також запам’ятайте, що погано пережована їжа не засвоїться в кишечнику і буде гнити. А ще – викликати хронічну втому, будь-які алергічні реакції, виразку шлунка, внутрішні кровотечі і навіть рак.

Чим гіршим є стан порожнини рота, тим  незадовільніше буде відбуватися процес травлення. І більш хворобливим  буде організм. Так що намагайтеся частіше відвідувати стоматолога і відмовтеся від газованих напоїв, дуже гарячої і дуже холодної їжі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter