Блогер із окупованої російськими бойовиками Горлівки показав у соцмережі район машинобудівного заводу.

Читайте також: "Героїчно загиблі у Сирії": як Росія приховує своїх вбитих військових на Донбасі

Михайло показав зруйновані підприємства, а також те, що залишилося від двох автосалонів. Фотографії оприлюднив сайт Донецкие новости.

"Вирішив відвідати автосалони Горлівки. Їду на машзавод. Перший з салонів по шляху проходження – "Лада". Ось він, рідний, на місці. Вибиті вікна, паркан, замкнені ворота, дика поросль, бур'яни", – розповів автор про першу "точку огляду".

Другою локацією був "Автотехцентр".

"Якби не вивіска, то нічого спільного з авто і технікою взагалі. Тут скла немає взагалі. Вхід вільний, але бажаючих немає. Все, що представляло хоч якусь цінність, відірвали, відбили і забрали", – розповів Михайло.

Наступним був Горлівський машинобудівний завод (ГМЗ). Він припинив роботу влітку 2014 року. Його захопили бойовики, які влаштували в цехах підприємства військову базу.

Читайте також: Терористи на Донбасі вирішили перевірити усіх чоловіків на "боєпридатність"

"Те, чим став завод, оціните самі. Коментарі тут нічого не змінять. Одні скажуть, що завод от–от "запустять", що провели інвентаризацію і т.д. Інші побачать металеві скелети і вибиті вікна порожніх приміщень. Не буду нікого переконувати, дорослі люди", – розповів горлівчанин.

Наступна локація – селище в районі машзаводу. На фото розграбований магазин на зупинці, школа, занедбаний стадіон, поліклініка, зруйновані будівлі. Навколо – розруха, проте пам'ятник Сергію Кірову побілений і покритий "позолотою".

"Машинобудівний коледж у суботу зовсім безлюдний. На вулиці жодної людини. Школа з доглянутим фасадом і сірістю бічних "не парадних" стін. Пожежна частина. Машини напоготові. Пам'ятник Кірову з відреставрованим особою блищить, як мідний самовар. І напис в підземному переході "Це все сон", – додав блогер.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter