У Луцькій громаді покращать транспортне сполучення у мікрорайонах, яких відсутні лінії електропередач та не курсують тролейбуси. Окрім того, існуючі лінії капітально відремонтують.

Читайте також: У Луцьку курсуватиме нова маршрутка

Про це повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 3 березня.

"На сесії ми виділили кошти на ремонт ліній електропередач, адже вони уже в зношеному вигляді. Сьогодні розвиток транспортної системи для жителів громади Луцька є нашим пріоритетом. 

Окрім того ми розглядаємо варіанти придбання автобусів із Європи, які мають екологічні стандарти для тих мікрорайонів міста, у яких відсутні лінії електропередач, такі як Вишків та інші, аби покращити транспортне сполучення. Таким чином будемо витісняти застарілі маршрутки", – зазначив Ігор Поліщук.

Читайте також: "Обіг готівки та недотримання графіку": у Луцьку з перевізниками, які порушують свої обов'язки, будуть розривати договори

Також мер додав, що місто отримало та отримає ще нові тролейбуси:

"Зараз уже отримано 10 нових тролейбусів, ще 19 буде отримано до кінця літа, а можливо і швидше. Ми приймаємо участь у новому проекті, який дасть змогу отримати ще 30 тролейбусів у 2023 році, 6 з яких будуть із автономним ходом. Під цей проект ми також встановимо дві нові трансформаційні підстанції для того, щоб забезпечити потужне живлення на лінії електропередач", – додав міський голова.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook