Правоохоронцям вдалося викрити організовану злочинну групу, яка здійснювала збут психотропних речовин у Луцьку через телеграм-канал, залишаючи у сховках "закладки".

Читайте також: На Волині затримали чоловіка за контрабанду прекурсорів в особливо великих розмірах

Про це розповіла перша заступниця керівника Луцької місцевої прокуратури Волинської області Катерина Балас під час засідання комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, пише ІА Волинські новини.

Звітуючи про підсумки роботи Луцької місцевої прокуратури у 2020 році, вони повідомила, що правоохоронці активізували роботу по виявленню та розкриттю кримінальних правопорушень у сфері наркотичних засобів та психотропних речовин, їхніх аналогів та прекурсорів.

Протягом минулого року правоохоронці зафіксували 262 кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів, що на 22,4% більше, ніж у 2019 році.

За звітний період місцева прокуратура скерувала до суду 33 акти про обвинувачення осіб у вчиненні кримінальних правопорушень вказаної категорії. Із них 13 − за фактами розповсюдження наркотичних засобів та психотропних речовин.

Telegram-канали − як джерело збуту наркотиків

Як проінформувала Катерина Балас, протягом минулого року вдалось викрити організовану злочинну групу, яка здійснювала збут психотропних речовин на території Луцька за допомогою телеграм-каналу, шляхом так званої схеми "закладок".

"Ще під час досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні п’ятьом особам повідомили про підозру", − зазначила посадовиця.

Також торік вдалося викрити мешканця Житомирської області, який зберігав з метою збуту особливо небезпечну психотропну речовину − РVР масою близько 70 грамів. Чоловік через Telegram продавав наркотики в Луцьку. Його затримали та повідомили про підозру у вчиненні злочину.

Читайте також: На Волині викрили міжрегіональну групу, яка збувала наркотики в області

Псилоцин та амфетамін − у посилках з "Нової Пошти"

"Окрім того, вдалось встановити, що фігурант систематично замовляв в інтернеті наркотики та розповсюджував їх на території Луцька. Працівники поліції вилучили у відділенні "Нової Пошти" посилки, надіслані на адресу злочинця, у яких знаходилось 127 пакетиків з амфетаміном, а також особливо небезпечна психотропна речовина – псилоцин", − розповідає заступниця головного прокурора міста.

Також вона зазначила, що у серпні та вересні 2020 року при отриманні чергових партій психотропних речовин та наркотичних засобів у особливо великих розмірах затримали лучанина та мешканця Рівненської області, які мали намір розкласти на території обласного центру 75 "закладок".

Усі кримінальні справи вже скерували на розгляд суду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook