Луцьк та населені пункти міської територіальної громади активно готуються до Дня Незалежності України та Дня Державного прапора.

Читайте також: У Луцьку на День Незалежності не працюватимуть ринки

Програму усіх святкових заходів опублікувати на сайті міської ради.

Так, 23 серпня о 9.00 відбудеться церемонія підняття найбільшого Державного Прапора України на Київському майдані. А вже о 10.00 буде урочисто піднято Державний Прапор і перед приміщенням Луцької міської ради.

О 10.30 відбудеться вручення відзнак кращим представникам трудових колективів підприємств, установ, організацій, відповідно до поданих пропозицій.

О 11.45 пройде інтерактивна зустріч дітей з міським головою у співпраці з керівницею програми місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund Іриною Озимок та громадською організацією «Ефект дитини».

О 14.00 презентуватимуть інтерактивну книгу Ірини Озимок «У міста є я» та навчальну гру-програму «У міста є я. Версія: Луцьк» для педагогів шкіл та дошкільних закладі освіти, бібліотекарів та соціальних працівників у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

О 15.00 в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки відбудеться патріотичний флешмоб "Сплав у вишиванках: міні прогулянка на байдарках містом, міні змагання на воді, груповий флешмоб з прапором«.

Заходи продовжаться 24 серпня о 9.30 з покладання квітів до каменю на місці встановлення пам’ятника волинянам, які героїчно загинули захищаючи незалежність нашої держави на сході, пам’ятного знаку «Волинські Герої Небесної Сотні» на меморіальному комплексі «Вічна Слава».

Також о 9.30 стартує марш захисників України від меморіального комплексу «Вічна Слава» до Театрального майдану за участю членів сімей загиблих в АТО/ООС військовослужбовців, учасників бойових дій на сході, громадськості. Марш відбуватиметься а таким маршрутом: Меморіальний комплекс «Вічна Слава», проспект Василя Мойсея, вулиця Винниченка, Театральний майдан. Потому відбудеться покладання квітів до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України» на Театральному майдані.

О 10.10 – велопробіг у вишиванках за маршрутом: Театральний майдан – маршрут № 15а – Театральний майдан.

О 11.00 – відкритий турнір з баскетболу 3×3, присвячений Дню Незалежності України на мультифункціональному спортивному майданчику на вулиці Глушець. О тій же годині пройде сеанс одночасної гри у шахи і шашки поруч з оглядовим майданчиком на проспекті Волі, 8 – 10.

О 12.00 на Театральному майдані відбудеться громадська акція «Українська вишиванка».

О 12.30 – урочисті заходи до Дня Незалежності.

Урочистості з нагоди 30-ї річниці незалежності України о 13.00 продовжаться святковою композицією «Ти у мене єдина» на Театральному майдані.

Тим часом у центральному парку проходитимуть творчі майстер-класи «Творимо разом нашу Незалежність» та бібліотечний пікнік «Бібліотека – це модно».

З 15.00 по 19.00 на території дитячого містечка «Карамелька» (парк на вул. Конякіна) відбудеться сімейний фестиваль «Незалежна і єдина – моя Україна!» та патріотичний флешмоб «Барви незалежності».

Окрім того, о 15.30 для лучан та гостей міста стартуватиме безкоштовна екскурсія «Луцьк від А до Я».

Також пройде театралізоване дійство «У древньому Лучеську». Воно розпочнеться о 16.00 театралізованою ходою від приміщення Волинського облмуздрамтеатру імені Т.Г. Шевченка. Далі хода рушить вулицею Лесі Українки до Луцького замку.

На території Луцького міського молодіжного центру о 17.00 відбудеться творчий вечір до Дня Незалежності України, що передбачатиме майстер-класи, вокально-поетичні мініатюри та тематичний кіноперегляд.

О 18.00 у Центральному парку культури та відпочинку пройде силове шоу.

О 18.00 на Театральному майдані розпочнеться мистецький проєкт «Я люблю Україну».

О 18.45 – урочисте відзначення переможців пісенного конкурсу «З родинного джерела – 2021».

О 19.00 – концерт за участю молодіжних творчих колективів та окремих виконавців «Ми молоді».

О 20.00 – святкова програма Волинського державного академічного українського народного хору.

Окрім того, протягом 23-24 серпня на вулиці Лесі Українки триватиме ярмарок виробів майстрів народних промислів, майстер-класи, проєкт «Мистецька вулиця».

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook