Схеми шахрайства при розмитненні "євроблях" набирають обертів в Україні. Власників авто на іноземній реєстрації кидають на гроші не лише посередники, а й митниця, інформує Економічна правда.

Читайте також: Власникам "євроблях" повідомили хорошу новину

Посередники. Шахраї пропонують за 200-500 доларів дистанційно зняти з обліку у будь-якій країні автомобіль, або надати власнику необхідні документи для постановку на облік в Україні.

В результаті "ділки" продають підроблені документи, а власник "євроблях" отримує чималий штраф від державвних установ.

Читайте також: "Євробляхарі" залишають свої авто за кордоном, аби не платити мито та заставу (відео)

Митниця. Дедалі частіше власники автовок на іноземній реєстрації почали скаржитись про навмисне завищення оціночної вартості машини. Окрім того, фактично відсутні єдині правила оцінки вартості автомобілів, відтак кожен митник може називати будь-яку суму грошей.

Нагадаємо, раніше голова підкомітету з питань митної справи комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Тетяна Острікова заявила, що в Україні провалена роз'яснювальна робота щодо правил розмитнення авто на єврономерах і цей процес йде повільно.

25 листопада 2018 року набули чинності два закони, які легалізують завезені з порушенням митного і податкового законодавства авто на єврономерах.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter