На свято Преображення Господнього вперше відзначали День села у невеличкому Грушеві, що на Іваничівщині. Долучився до святкувань із щирими побажаннями позитивних змін представник Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом", депутат Іваничівської районної ради від партії УКРОП Віктор Дорошук.

Читайте також: Центральна вулиця Луцька перетворилася у фестиваль-ярмарок "Берегиня" (фото)

Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу

Місцеві краєвиди не надто манять молодь, тому місцева початкова школа – практично на грані закриття через невелику кількість першокласників. Якщо навчальний заклад закриють, то у села не має майбутнього, вважають його мешканці. Населення Грушева – менше 300 жителів .

"А колись було велике село, більше, ніж Милятин", – каже сільський голова Валентин Ілов. 

 

Наразі потребує ремонту дорожнє покриття до населеного пункту. Та місцеві жителі з оптимізмом дивляться у майбутнє і сподіваються на відродження рідного села.

"Не випадково день для такої події обрали на гарне церковне свято, – зазначив депутат Віктор Дорошук. – Переконаний, що спільно з громадою будемо працювати, або село преобразилося у кращу сторону. Голова обласної ради Ігор Палиці та фонд "Тільки разом", засновником якого він є, підтримують починання місцевих активістів, орієнтовані на розвиток села, зміцнення добробуту його жителів, повноцінне навчання та фізичне загартування дітей. Бо сильна та активна громада є основою, що згуртує та зміцнить нашу державу".

Цього святкового дня Віктор Дорошук вручив грушівчанам - переможцям у різних номінаціях за підсумками минулого року - пам’ятні подарунки від Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом". Отож найстарша та наймолодша пари, багатодітна сім’я, активісти села отримали мангали, радіоприймачі, ковдри і чайник. 

 

Читайте також: Громада на Волині відсвяткувала першу річницю створення

Місцеві жителі до Дня села підготувалися ретельно: місцеві артисти представили пісенні віншування, кожна вулиця зготувала для загального столу частування, найбільш витривалі та спритні долучилися до спортивних змагань, а завершилися святкові дійства вечірньою дискотекою.

"Це гарний почин для села, який стане, сподіваюся, традицією, - переконаний Віктор Дорошук. – Адже таке свято – це привід згуртуватися, спільно відпочити для подальшого вдалого старту у реалізації задумів та ідей заради розбудови села і комфортного життя його жителів".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter