Щогодини в Києві обкрадають одну квартиру. Це дані охоронних фірм. А на новорічні свята крадіжок стає значно більше, тому що власники будинків виїжджають з міста. За скільки хвилин злодії виносять всі цінні речі.

Читайте також: У новорічну ніч значно зростає ризик інсультів та інфарктів, – медик

Як обкрадають жертву злодії, зняла камера в багатоповерхівці. Злочинців троє. За дві хвилини ламають замок і заходять до квартири. А менш ніж за п'ятнадцять хвилин виходять з повними руками і рюкзаками чужого добра, пише Сегодня.

Беруть не тільки гроші. Косметика, одяг, спиртні напої – квартирні злодії не гребують нічим. І схованок, які б вони не знайшли, немає, запевняє експерт з безпеки. Щоб у злодіів не було часу на пошуки, треба ставити сигналізацію. Також стане в нагоді сейф.

Експерти відзначають, двері високого класу зломостійкості змусять злодіїв відступитися. Оскільки для того, щоб відкрити такі двері без ключа, знадобиться багато часу. І щоб не залишати злодіям шансів на вікнах квартир першого і останнього поверхів повинні бути решітки.

Читайте також: Як врятувати людину, яка отруїлась алкоголем: поради медика

Сучасний злодій стежить і за віртуальним життям своїх потенційних жертв. Тому охоронці радять усім, хто святкуватиме не вдома, не хизуватися відпочинком в соцмережах. І попросити сусідів забирати пошту.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter