4 лютого в Луцьку розпочався довгоочікуваний демонтаж Центрального ринку з-під стін Луцького замку. Для лучан ця дата є знаковою, оскільки протягом багатьох років містяни очікували, коли ж усе-таки ринок приберуть, очистивши територію біля замку і тим самим збільшивши привабливість Луцька в очах туристів.

Читайте також: У Луцьку на продуктових ринках фіксують порушення карантину

Сьогодні, коли минуло майже 3 місяці від початку демонтажних робіт, можна зробити висновок: демонтаж відбувся, ділянку, хоч і не всю, очистили від контейнерів, однак біля замку й досі одне з найбільш брудних місць у Луцьку, пише ІА Волинські новини.

Як повідомляє міська влада, за останні кілька днів із Центрального ринку було вивезено понад дві сотні контейнерів, проте хоч і прибрали велику кількість незаконних торгових приміщень, із чистотою досі спостерігаються деякі проблеми.

На землі лежать багато куп зі сміттям, залишеним після демонтажу. Незважаючи на те, що комунальні служби неодноразово тут прибирають, очистити повністю це місце вони так і не змогли. От і в день зйомки (28 травня), тут відбувалися одночасно і демонтаж контейнерів, і проводили прибирання.

Під час фотографування було помічено кількох підприємців, які спостерігали за демонтажем власних кіосків. Також, на місці працювали патрульні, які детально фільмували всі етапи демонтажних робіт.

Читайте також: Підприємцям Старого ринку у Луцьку дали шанс на дорбовільний переїзд до 1 червня

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook