Через загострення ситуації з поширенням коронавірусу школи на Волині частково перейшли на дистанційне навчання. Проте у Луцьку учні й далі навчаються очно.

Читайте також: У місті на Волині усі класи загальноосвітніх закладів переходять на «дистанційку»

Зі слів начальниці управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації Людмили Плахотної, у Луцьку дистанційно навчаються лише окремі класи. Такі рішення, за потреби, ухвалює директор навчального закладу. Переводити усі школи на дистанційне навчання наразі немає підстав.

«Саме зараз немає ніяких загроз. Якщо немає загроз, то чим довше діти навчатимуться очно, тим краще», – зазначила посадовиця.

Проте, додала Людмила Плахотна, якщо Волинь потрапить у «червону зону», то на «дистанційку» перейдуть всі школи, крім початкової ланки.

За інформацією очільниці управління освіти Луцької міської ради Зіновії Лещенко, наразі в учнівських та педагогічних колективах Луцька дуже критичної ситуації з захворюваністю на коронаврус немає. Поріг захворюваності невисокий, навіть нижчий, якщо порівнювати з попередніми роками. 

Читайте також: У громаді на Волині посилюють карантин: школи переходять на дистанційне навчання

«Якщо є сім'ї, в яких хтось хворіє, то клас відправляють на дистанційне навчання. Якщо є випадки захворювання педпрацівників, то спостерігаємо за загальною картиною», – пояснила вона.

Станом на вчора, 7 квітня, у Луцьку лише чотири класи навчаються дистанційно.

«Моніторимо ситуацію. Якщо будуть більш тривожні передумови для дистанційного навчання, то будемо переходити», – додала Зіновія Лещенко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook