Фахівці розповіли, що для зубів можуть бути небезпечними не тільки газованої з вмістом цукру. Вони перерахували шкідливі напої, також роблять негативний вплив на емаль, пише newsyou.

Читайте також: Як кава впливає на сон людини

Співробітники Варшавського медичного університету провели дослідження, намагаючись з'ясувати рівень впливу на здоров'я зубів різних добавок, наявних у складі напоїв.

Зокрема, особливу увагу науковці звернули на замінники цукру і кислоти, що формують смак продукту. В їх основі містяться стевії, ерітріти і ксиліти, які можуть бути потенційно небезпечними для зубної емалі, про що говорили результати аналізу колег з Австралії.

Дослідники з університету Мельбурну раніше припускали, кислі добавки розм'якшують поверхню зуба на 30-50%. З 8 протестованих найменувань напоїв лише 2 виявилися відносно нешкідливими, так як в них містилося багато кальцію, який нейтралізував шкідливий вплив добавок.

Читайте також: Названо популярні ласощі, що викликають залежність

Несучим загрозу виявився і замінник цукру. Збиток від нього відповідає натуральному продукту.

Фахівці відзначають, що бажають убезпечити себе і своїх дітей повинні перед вживанням напоїв ознайомитися з їхнім складом. Якщо в ньому міститься E330 і E338, слід не зловживати продуктом. Крім того, потрібно утриматися після цього на годину від чищення зубів щіткою, так як це може привести до появи мікроскопічних подряпин на них.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook