Насичені жири в поєднанні з вуглеводами можуть справити вкрай негативний вплив на здоров'я серця. Про це в інтерв'ю журналу "Time" розповіла професор Університету Хофстра і начальник відділення кардіології в Британській єпископальній лікарні Святого Іонна в Нью-Йорку Регіна Друз, пише "Сегодня".

Читайте також: Ризик появи алергії передається у спадок

Високий вміст насичених жирів мають оброблене м'ясо і ковбасні вироби. Крім того, в них міститься величезна кількість солі, як і в піці. Крім ковбаси, ймовірність зіткнутися з ними є в печивах і різній випічці.

Високим вмістом цукру можуть "похвалитися" цукерки, безалкогольні напої і підсолоджені соки. Рекламовані як частина здорової дієти сухі сніданки так само сповнені цукру, як печиво і випічка.

Читайте також: МОЗ рекомендує українцям фізичну активність

Страви глибокого прожарювання, такі як картопля-фрі, містять в собі трансжири, які утворюються через методи приготування страви. Проблему трансжирів несе в собі і маргарин. Любителі дієтичної газованої води, як правило, гіперкомпенсують і починають споживати більше калорій. Крім того, речовини в складі газованої води роблять людей схильними до ожиріння.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter