Молоко й молочні продукти є лідерами серед продуктів, які найчастіше фальсифікують. Наявність жирів немолочного походження – найпоширеніше порушення під час виробництва вершкового масла. На другому місці за типом порушень – невідповідність маркування. Також часто підробляють рибу і м’ясо.

Читайте також: Антисанітарія, фальсифікат і обман: який продукт не можна купувати в Україні

Про це повідомляється на сайті Держпродспоживслужби, передає Obozrevatel.

«Продукти харчування, які купують українські споживачі, повинні бути безпечними і відповідати всім законодавчим нормам і вимогам. Ми повинні захистити споживачів. Робота в цьому напрямі буде тільки посилюватися», – каже голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

З початку 2021-го фахівці провели 85 планових та 2908 позапланових перевірок. У результаті вилучили з обігу понад 31 тонну продуктів.

Було вилучено:

- молоко і молочні продукти (понад 6 тонн);

- рибу (4,7 тонни);

- м’ясо птиці (3,3 тонни);

- м’ясо і м’ясопродукти (більше ніж 2 тонн).

Окрім того, було ухвалено 49 рішень про зупинення обігу харчових продуктів. До правоохоронних органів передали 11 справ. Виписано штрафів на суму понад 1,6 мільйона гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook